Vârsta consimţământului sexual pentru fete: câteva date

19083
0
DISTRIBUIȚI

Vârsta consimţământului sexual este vârsta de la care legiuitorul consideră că persoana este capabilă să aibă, în cunoștință de cauză, relaţii sexuale. Până la această vârstă este ilegal pentru oricine să aibă relaţii sexuale cu minora/minorul, indiferent de vârstă. Uneori, legea diferă dacă partenerul are aceeaşi vârstă sau o vârstă apropiată, dar întotdeauna rămâne o limită de vârstă sub care este ilegală întreținerea de relații sexuale cu minora/minorul.

Principalul motiv pentru care legiuitorul a a introdus o vârstă a consimţământului sexual este de a-l proteja de minor de abuzuri şi exploatare. Uneori interzice și să-i arăţi minorului materiale pornografice. Alteori aceeaşi lege interzice să-i administrezi minorului substanţe periculoase, cum este alcoolul.

În lume, vârsta consimţământului sexual pentru fete variază între 12 şi 21 ani. Vârsta medie este de 16 ani. Unele state permit relaţiile sexuale doar pentru cei care sunt căsătoriţi, indiferent de vârsta lor.

În România această vârstă a fost 16 ani, în vechiul Cod Penal. În timpul discuțiilor pentru noul Cod s-a încercat reducerea ei la 13 ani (din motive pe care le-am discutat la vremea respectivă și asupra cărora vom reveni), după care în urma protestelor a fost urcată la 15 ani.

Harta de mai jos arată vârsta consimțământului sexual pentru fete, în fiecare stat din lume.


via chartsbin.com

Donați pentru Cultura Vieții

Dacă apreciați eforturile noastre de a vă oferi conținut de calitate și inedit, vă rugăm să ne sprijiniți cu o donație, pentru găzduire și traducerile ocazionale.
Puteți dona cu cardul prin PayPal.
Dacă doriți să donați direct în contul bancar, vă rugăm să ne contactați. Mulțumim!

Personal Info

Donation Total: 10€

Recomandăm cărțile editurii „Anacronic”

LASĂ UN RĂSPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here