Slovacia și-a amendat Constituția pentru protejarea căsătoriei și a familiei

6147

Slovakia-roundIeri, parlamentarii slovaci au votat pentru a include în Constituția țării definiția mariajului ca „legătura unică dintre un bărbat și o femeie”. Partidul de guvernământ, SMER (Social-Democrați) a răspuns pozitiv la solicitarea în acest sens a forțelor de opoziție KDH (Creștin-democrați), primind în schimb sprijin pentru o reformă a sistemului juridic.

Amendamentul a fost votat cu 102 voturi pentru și 18 împotrivă.

Constituția a fost așadar amendată pentru a a face încercările de re-definirea a căsătoriei mai dificile în viitor.

Acest amendament merge mai departe decât să interzică „căsătoriile” homosexuale: el scoate în afara legii ORICE formă de uniune civilă între persoane de același sex. Documentul care explică decizia specifică faptul că „va fi imposibil ca drepturile și îndatoririle asociate cu căsătoria să fie conferite în orice alt fel decât uniunii recunoscute dintre un bărbat și o femeie”.

Cu acest amendament, Slovacia urmează o tendință printre țările europene: este al șaptelea stat membru UE (după Bulgaria, Lituania, Letonia, Polonia, Ungaria si Croația) care adoptă astfel de clarificări, în ciuda aserțiunilor mincinoase ale grupărilor de lobby homosexual conform cărora ar exista o deschidere tot mai mare pentru recunoașterea „căsătoriei” între persoane de același sex în Europa. În acest sens, este de sperat că decizia parlamentului slovac va avea impact în afara  țării, subminând în continuare credibilitatea unor astfel de pretenții.

România include în Codul Civil recent intrat în vigoare (2011) definiția clară a familiei și mariajului și nu recunoaște nicio formă de uniune „alternativă”, însă organizațiile pro-familie și-au exprimat în repetate rânduri intenția de a determina și amendarea Constituției.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


4 COMENTARII

 1. MESAJ IMPORTANT !!! (Puteti trimite Reclamatii-Memorii si prin email, fax etc.) Sambata 7 Iunie 2014 , homosexualii de pretutindeni vor din nou sa infecteze capitala Romaniei prin parada lor josnica si mizerabila.
  Stimati romani de pretutindeni care credeti in valori crestine-morale si in FAMILIE , formata doar din barbat , femeie si copii, hai sa ne unim acum fortele pt ca incepand de Luni 2 Iunie 2014 sa facem tabele cu semnaturi impotriva acestei parade nerusinate , sa angajam avocati si sa contestam la Tribunalul Bucuresti prin ordonanta presedintiala care se va judeca in regim de urgenta , pt ca sa blocam in regim de urgenta aceasta mascarada urat mirositoare. De asemeni sa facem Memorii insotite de semnaturi la Primaria Bucuresti si la toate Institutiile Statului Roman prin care sa cerem suspendarea si oprirea definitiva a acestor parade impotriva normalitatii si a bunului simt, pe teritoriul Romaniei.
  Ungaria si Rusia au reusit sa indeparteze aceste parade din capitalele lor.
  De ce si noi romanii sa nu reusim ???
  Motto; ” Cel ce renunta nu-si da seama cat de putin mai avea si ajungea la TINTA !”
  Succes si Doamne ajuta !!! I.B.
  ps. transmiteti acest mesaj pretutindeni.
  http://www.amecpenet.com

 2. ” În acest sens, este de sperat că decizia parlamentului slovac va avea impact în afara țării,[…]”.
  Draga cine-ai scris articolul,

  Nu este un jurnal, drept urmare nu ai dreptul la o parere, mai ales cu o valenta altfel decat neutra.

  Multumesc!

 3. @Adi Onicas>
  Cum adica, nu are omul dreptul sa isi exprime parerile pe propriul site, sau nici macar sa aiba o parere?
  Dreptul la opinie si exprimare este esential pentru democratie, domnule. Daca nu va convine o parere, nu sunteti obligat sa fiti de acord – si daca dvs. aveti acest drept, atunci si toti ceilalti au dreptul sa va contrazica pe dvs.
  De asemenea, cred ca ar fi esential sa cunoasteti ca regula nescrisa pe acest site, ca in general se prefera adresarea cu dvs.
  Multa sanatate, buna cuviinta si minte va dorim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here