Washington: Marşul pentru Căsătorie

1366

Joi, 19 iunie, la Washington a avut loc a doua ediţie a Marşului pentru Căsătoria naturală, organizat de National Organization for Marriage, cu sprijinul unor asociaţii conservatoare cum sunt Family Research Council şi Heritage Foundation.

Printre vorbitori s-au aflat Arhiepiscopul de San Francisco, Mons. Salvatore Joseph Cordileone (foarte contestat în San Francisco, unde se află cea mai mare comunitate de homosexuali din SUA), Ludovine de la Rochere, preşedinta Manif pour tous (Franţa) şi Rick Santorum, fost senator de Pennsylvania, adversar al căsătoriei gay.

Accentul a fost pus pe apărarea drepturilor civice, mai ales a libertăţii de expresie a adversarilor căsătoriei între persoanele de acelaşi sex, care sunt deseori ţinta atacurilor din partea asociaţiilor lobby-ului gay.

Reacţiile pe care Marşul le-a produs par să confirme îngrijorarea vorbitorilor. Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, catolică şi membră a Partidului Democrat, i-a solicitat Mons. Salvatore Cordileone să nu vorbească la acest Marş, ai cărui participanţi „vor manifesta ură şi dispreţ la adresa persoanelor homosexuale”. Ei i s-au alăturat, printr-o scrisoare, primarul oraşului San Francisco, Ed Lee, şi vice-guvernatorul Gavin Newsom, care l-au rugat pe Episcop să nu cauţioneze discursuri care „s-ar putea dovedi homofobe”.

Cordileone le-a răspuns că „atacul ultim al celui rău se dă asupra căsătoriei” şi că Marşul din 19 iunie nu este nici anti-LGBT, nici „anti-nu-ştiu-ce”, ci „este un marş pentru căsătorie, care reafirmă marele bine pe care îl reprezintă întâlnirea între cele două jumătăţi ale umanităţii şi uniunea dintre bărbat şi femeie”. Episcopul a adăugat că „Marşul reprezintă un mijloc important pentru promovarea şi apărarea căsătoriei pentru binele culturii noastre” dar şi o „manieră de ne ruga pentru guvernanţii de la nivel federal şi local ai SUA şi de a fi solidari cu persoanele de bună-credinţă”. (după Famille Chretienne)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here