„Feministe pentru Viață” – argumentația feministă împotriva avortului

1716

V-o prezentăm pe Serrin M. Foster, președinta Feminists for Life (Feministe pentru viață) și creatoarea campaniei „Women Deserve Better” (Femeile merită mai mult [decât avortul]). Discursul său „The Feminist Case Against Abortion” (Cauza feministă contra avortului) este considerat „unul din cele mai importante speech-uri din istorie” conform antologiei Women’s Rights.

În acest discurs, înregistrat la Universitatea californiană „Santa Barbara” în 2001, Serrin Foster recapitulează istoria timpurie a feminismului și analizează motivele pentru care poziția ferm pro-vita a acestora a degenerat mai târziu, începând cu finalul anilor 60, în ceea ce vedem astăzi, adică o coalizare pro-avort la nivelul ONG-urilor și instituțiilor internaționale care se ocupă de drepturile femeilor. Ea consideră că motivul principal pentru care o femeie trebuie să fie pentru viață și împotriva avortului este acela că avortul, departe de a o elibera, aduce femeii un mare rău, niciodată necesar. „Toate pionierele feminismului american au condamnat avortul în cei mai duri termeni, fără excepții, și îl numeau ucidere de copii”, spune ea.

Serrin conduce FFL din 1994. În această perioadă, organizația a avocațiat cu succes campanii extinse la nivel național, precum sprijinul pentru studentele însărcinate și mame, a sprijinit adoptarea unor acte normative federale precum legea beneficiilor pentru femeile sărace și însărcinate (State Child Health Insurance Program), prevenirea sărăciei și avorturilor forțate prin presiuni psihologice (Enhanced Child Support Act), legea contra violenței împotriva femeilor (Violence Against Women Act); de asemenea, a depus mărturie în fața comisiilor Congresului în sprijinul unor legi precum cea de protecție a victimelor nenăscute ale violenței (Unborn Victims of Violence Act).

Poster al mișcării „Feminists for Life”
Poster al mișcării „Feminists for Life”

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here