Povestea lui Thiago Silva: un superstar brazilian al fotbalului, a cărui mamă a ales viața

2443

(LifeSiteNews) Thiago Silva este printre cei mai buni fotbaliști ai echipei naționale a Braziliei. A fost atât de important pentru echipa de la acest Campionat Mondial, încât mulți comentatori sportivi au dat vina pentru înfrângerea Braziliei de către Germania pe faptul că Thiago nu a putut juca în acest meci.

Dar cel mai recent lucru pe care lumea l-a aflat despre Thiago, din acest mini-documentar despre viața sa, este că, din cauza avortului, a fost cât pe ce să piardă chiar șansa de a respira pentru prima oară, fără a mai vorbi de a șuta în mingea de fotbal.

Thiago Silva trăiește acum o viață privilegiată, de vedetă a fotbalului în marile ligi europene. Locuiește la Paris și joacă pentru campioana Franței, Paris Saint Germain. Alături de talentul său extraordinar ca fundaș central, este evidentă profunda credință creștină a lui Thiago, care adeseori se roagă înainte și după meciuri.

După cum spunea C.S. Lewis, „nu există oameni obișnuiți”, iar Thiago Silva este o minunată exemplificare a acestui citat.

Deși s-a născut într-o familie care trăia la limita sărăciei, într-un cartier de locuințe improvizate din Rio de Janeiro, Thiago Silva a reușit să depășească greutățile și să obțină un succes imens după standardele întregii lumi.

Ca jucător profesionist de fotbal, Thiago Silva a câștigat numeroase premii, inclusiv clasarea între primii 11 jucători din Europa, trei ani la rând. Dar, fără urmă de îndoială, realizările sale profesionale nu ar fi însemnat nimic fără darul cel mai prețios dintre toate: respectul pe care mama și bunicul său l-au avut pentru dreptul la viață dat lui Thiago de Însuși Dumnezeu.

Un reportaj realizat de TV Globo, cel mai mare post de televiziune din Brazilia, a scos la lumină faptul că mama lui Thiago, Angela, avea deja doi copii – un băiețel și o fetiță – când a rămas gravidă cu Thiago. Era convinsă că nu-și putea permite să crească încă un copil și, deși gândul de a-și avorta bebelușul îi provoca o suferință teribilă, era convinsă că nu are de ales.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

„Stăteam în poala tatei și plângeam. Nu doream să fac avort, dar nu puteam să fac încă un copil”, a declarat ea. Tatăl său a convins-o, însă, pe Angela să nu avorteze copilul. „Tatăl meu nu m-a lăsat să fac acest păcat”, își amintește ea.

Sărăcia și bolile nu l-au cruțat pe Thiago în copilărie. Când avea 14 ani, a contractat tuberculoză. „A fost cea mai mare bătălie a vieții mele. A trebuit să stau 6 luni în spital până când m-am vindecat.”

Locuind la doar 50 de metri distanță de unul dintre cele mai periculoase cartiere improvizate din Rio, celebrul fundaș central ar fi putut cu ușurință să devină infractor. „Mereu auzeam împușcături. Poliția venea des în cartierul meu. Când ajungeam acasă, îi mulțumeam lui Dumnezeu că am ajuns cu bine”. Thiago, însă, a ales să Îl urmeze pe Dumnezeu și să își urmeze visul de a deveni jucător de fotbal profesionist.

Viața lui Thiago nu a fost niciodată ușoară, inclusiv pe plan profesional. Nu a fost primit, inițial, la echipele braziliene locale, ajungând la o echipă prost cotată, dintr-o zonă săracă din Rio de Janeiro. Dar cu sudoare și disciplină, eșecul inițial s-a transformat în succes. În cele din urmă, a avut șansa de se face remarcat în Europa, când a semnat contract cu o echipă din Rusia. Ulterior, a semnat contract cu marea echipă franceză Paris Saint Germain. Acum, câștigă un salariu de 16 milioane USD anual.

Povestea curajului și voinței lui Thiago este unul din motivele pentru care niciodată nu trebuie să cedăm tentației de a hotărî noi care ar fi potențialul în viață al altei ființe umane, mai ales al unui copil nenăscut. Thiago ar fi putut să fie avortat, dar nu a fost. Ar fi putut alege o viață de infractor, dar nu a făcut-o. Ar fi putut să renunțe la visul său, dar a perseverat. Acum, este unul dintre cei mai buni fundași centrali din lume și un om care ne aduce aminte că orice viață merită trăită.

Valoarea unei persoane nu ar trebui niciodată să se măsoare după realizări – de aceea este extraordinară decizia mamei lui Thiago. Ea știa ce șanse binevoiește lumea să acorde unui copil dintr-o familie săracă, crescut în cartierele rău famate braziliene, înconjurat de boli și criminalitate. Faptul că Thiago nu a cedat acestui mediu este laudă lui Dumnezeu, lui Thiago și familiei sale. Este un miracol de viață creștină, care Îi oferă Domnului posibilitatea de a transforma omul, purtându-l din cel mai adânc abis la cele mai mari înălțimi.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here