Invitație pentru medicii ginecologi (și nu doar): SEMNAȚI Declarația de la Dublin!

1249

În urmă cu 2 ani, la simpozionul internațional privind sănătatea maternă care a avut loc în capitala Irlandei, medicii ginecologi și obstetricieni prezenți au lansat Declarația de la Dublin. Aceasta aduce în discuție avortul așa-zis „terapeutic” și afirmă că provocarea avortului nu este niciodată necesară pentru salvarea vieții mamei.

Declarația de la Dublin a strâns până acum 850 de adeziuni de la medici și alți specialiști și este deschisă spre semnare până în 2016. Invităm specialiștii în medicină din România care dețin competențe relevante să se alăture colegilor lor și să semneze declarația de la Dublin, al cărei text îl reproducem mai jos.

Pretenția că legalizarea avortului ar fi esențială pentru sănătatea și viața femeilor pentru că reduce mult mortalitatea maternă este unul din ultimele argumente pe care lobby-ul internațional al avortului le mai are la dispoziție în ultimii ani, de când publicul a devenit mai conștient de gravitatea acestei fapte, ca și de motivația ideologică a suporterilor ei. Am scris în repetate rânduri despre problema mortalității materne – vezi aici – iar faptul că această Declarație a fost lansată la Dublin nu este întâmplător: Irlanda, țară în care avortul este permis doar în circumstanțe excepționale, are cea mai redusă mortalitate maternă din lume.

Inițiatorii își propun ca până la finele lui 2016 să colecteze adeziunea a cel puțin 2000 de specialiști în domeniul obstetrică-ginecologie din întreaga lume.

DUBLIN DECLARATION ON MATERNAL HEALTHCARE

„As experienced practitioners and researchers in obstetrics and gynaecology, we affirm that direct abortion – the purposeful destruction of the unborn child – is not medically necessary to save the life of a woman.

We uphold that there is a fundamental difference between abortion, and necessary medical treatments that are carried out to save the life of the mother, even if such treatment results in the loss of life of her unborn child.

We confirm that the prohibition of abortion does not affect, in any way, the availability of optimal care to pregnant women.”

Declarația de la Dublin privind sănătatea maternă

„Ca practicieni cu experiență și cercetători în obstetrică și ginecologie, afirmăm că avortul direct – distrugerea intenționată a copilului nenăscut – nu este necesar din punct de vedere medical pentru a salva viața unei femei.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Noi susținem că există o diferență fundamentală între avort și tratamentele medicale necesare, care se fac pentru a salva viața mamei, chiar daca rezultatele unor astfel de tratamente duc la pierderea vieții copilului ei nenăscut.

Confirmăm că interzicerea avortului nu afectează în nici un fel accesul femeilor gravide la asistența medicală optimă pentru ele.”


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here