Victorie pentru viață – HLI obține statut consultativ special la ONU

1273

(LifeSiteNews) După refuzarea acreditării la începutul anilor 1990, Human Life International (HLI), cea mai mare organizație non-profit pro-viață și pro-familie din lume, a primit oficial vineri, 1 august, statutul consultativ special pe lângă Organizația Națiunilor Unite.

ONU a respins prima cerere a HLI cu 20 de ani în urmă, fără să ofere un motiv concret. În noiembrie 2011, HLI a reînceput procesul. Datorită acreditării, HLI poate acum să participe la reuniunile ONU și să depună declarații scrise și verbale la adunările generale ale Națiunilor Unite. Aceste declarații vor deveni parte integrantă a documentației oficiale a ONU.

Președintele organizației, preotul catolic Shenan J. Boquet, a declarat într-un comunicat de presă că obținerea acreditării ONU este o parte importantă a misiunii HLI la nivel mondial, aceea de a apăra dreptul la viață din momentul concepției și până la moartea naturală.

„Misionarii pro-vita ai Human Life International investesc foarte mult timp și resurse în combaterea amenințărilor la adresa vieții și familiei, care sunt frecvent dezbătute la Națiunile Unite”, a afirmat părintele Boquet. „Prin prezența în sala în care se iau deciziile, avem ocazia de a schimba povestea a ceea ce înseamnă protejarea drepturilor autentice ale omului, din momentul concepției și până la moartea naturală, și de a pune capăt crimei avortului în întreaga lume”.

„Nu a fost ușor. Au existat persoane care nu au dorit succesul HLI și a trebuit să încercăm de trei ori pentru a fi primiți”, a declarat Mary Langlois, reprezentanta HLI la ONU. „Când președintele comitetului de acreditare a pronunțat cuvintele: «Așa s-a decis», am fost foarte fericiți, iar oponenții noștri anti-viață nu au fost”.

Jim Hughes, președintele coaliției pro-vita canadiene Campaign Life Coalition, care a obținut prima oară statutul consultativ la ONU înaintea Conferinței Internaționale pentru Populație și Dezvoltare din 1994 de la Cairo, a declarat că HLI va fi un alt aliat important în cadrul coaliției pro-viață și pro-familie.

Hughes a afirmat că un avantaj esențial al prezenței grupărilor pro-vita la ONU este de a informa lobbiștii pro-vita cu privire la evenimentele din cadrul Națiunilor Unite, în special cu privire la activitățile ONG-urilor pro-avort. „O anumită țară poate să aibă politici opuse avortului etc., dar să susțină diverse ONG-uri ale căror poziții sunt contrare celor naționale”, a declarat el, adăugând:

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

„Este minunat că HLI a fost acreditată. În mod cert, coaliția pe care am înființat-o în urmă cu 20 de ani a fost extrem de utilă, deoarece am putut face schimb de informații cu alte organizații”.

Și pr. Boquet a punctat importanța monitorizării ONG-urilor pro-avort.

„De multe ori, la ședințele cu ONG-uri din întreaga lume, la care HLI a participat, aceste organizații care pretind să activeze pentru drepturile omului și «toleranță» doresc să amuțească vocile celor care cred că aceste drepturi se extind asupra copilului înainte de naștere”, a afirmat el. „Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a acordat această ocazie, de a lucra în apărarea vieții, și cerem ajutorul Maicii Domnului pentru a pune capăt celui mai mare abuz al drepturilor omului de pe planetă: avortarea nevinovaților din pântece”.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here