Contracepție periculoasă pentru tinerele ugandeze, prin „amabilitatea” ONU – UNFPA

1391

Într-un comentariu recent pe blogul de legislație internațională și politică „Turtle Bay”, Lisa Correnti prezintă desfășurarea unei conferințe pe tema contracepției, patronată de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) în colaborare cu autoritățile ugandeze.

Context: După cum este cât se poate de transparent din însăși autodescrierea acestei agenții drept „principala agenție a ONU pentru livrarea unei lumi în care fiecare sarcină este dorită, fiecare naștere este sigură și potențialul fiecărui tânăr este împlinit”, politica UNFPA este una de control al populației, concepută de zeloții contracepției și avortului, IPPF (Planned Parenthood) și Marie Stopes și îmbrăcată într-un limbaj înălțător, dar necinstit și manipulator.

Africa este o țintă constantă a programelor ONU de control al populației, rata natalității în multe țări africane refuzând să scadă. Din moment ce, în pofida evidențelor, ONU consideră natalitatea ridicată drept o frână economică, mare parte din fondurile oferite țărilor africane „pentru dezvoltare” vizează specific implementarea unor programe pro-contracepție și pro-avort. Astfel se explică interesul autorităților ugandeze de a organiza evenimentul și prezența la conferință a președintelui țării, Yoweri Museveni, și a ministrei sănătății, Sarah Opendi. În acest caz, contraceptivele oferite sunt de tip implantabil/injectabil și conțin exclusiv progesteron, o formulă cu riscuri mult mai pronunțate decât contraceptivele disponibile pe piețele dezvoltate.

Și pe parcursul conferinței din Uganda, aceiași termeni ai nou-limbii își fac apariția (drepturi sexuale și reproductive, sănătate sexuală și reproductivă – ambele eufemisme pentru un pretins „drept” la avort, inexistent în legislația internațională –, precum și educația sexuală „completă”, care predă așa-zisul sex „sigur” și avortul în detrimentul castității).

Presedintele Ugandei la conferinta UNFPA
Presedintele Ugandei la conferinta UNFPA

La o conferință recentă privind planningul familial din Kampala, organizată în colaborare de Ministerul Sănătății din Uganda și UNFPA, lobbiștii pentru sănătate sexuală și partenerii de dezvoltare s-au adresat tinerilor pe tema accesului la contraceptive moderne și informării cu privire la acestea — nemenționând, însă, faptul că aceste contraceptive pot duce la contractarea HIV/SIDA, la cancer mamar și la sterilitate.

UNFPA promovează drepturile sexuale și reproductive în toate țările în curs de dezvoltare, inclusiv educația sexuală completă pentru copii și accesul la contraceptivele moderne și așa-zisul avort „sigur”. Programele pentru abstinență nu par să fie în agenda sa.

Ca obiectiv prioritar și distribuite prin intermediari precum International Planned Parenthood Federation și Marie Stopes International, se disting contraceptivele hormonale cu progesteron cu acțiune prelungită, nu doar pentru femeile căsătorite, ci și pentru adolescente. Aceste implanturi și produse injectabile sunt promovate la adolescente în ciuda avertismentului cu privire la osteoporoză, risc dublu de cancer mamar și risc crescut de transmisie a virusului HIV.

Depo Provera injectabil nu este recomandat pentru utilizare pe o perioadă mai mare de 2 ani din cauza pierderii irecuperabile de minerale osoase. Femeile prezintă, de asemenea, sângerări prelungite și întârzierea sau pierderea fertilității. Producătorul farmaceutic Pfizer nu recomandă utilizarea la femeile care doresc să mai aibă copii.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Lobbiștii pentru drepturi reproductive, Organizația Mondială a Sănătății și agențiile din SUA sunt conștienți de efectele severe ale acestor contraceptive hormonale bazate doar pe progesteron. Și totuși, promovarea în masă în țările aflate în curs de dezvoltare continuă. De ce? Fiindcă acești factori interesați consideră sarcina cel mai rău rezultat posibil, comparativ cu posibilele probleme de sănătate ale utilizării injectabile.

Aceiași lobbiști pentru drepturi reproductive, care se agită gălăgios în favoarea politicii de sănătate sexuală și reproductivă ca drept al omului, au conspirat la mușamalizarea informațiilor cu privire la reacțiile adverse grave ale contraceptivelor cu progesteron.

Săptămâna aceasta, avocatul pentru drepturi civile Willie Gary a întreprins o vizită la Congresul SUA, informând membrii forului legislativ că va intenta un proces împotriva Pfizer pentru fraudă și cerând legislatorilor să ia măsuri pentru a stopa finanțarea Depo Provera și Norplant 2 prin programele de asistență pentru dezvoltare.

Deși fundațiile cu mari disponibilități bănești vor continua să finanțeze furnizorii internaționali de avorturi pentru distribuția acestor produse injectabile, finanțarea de la bugetul american ar trebui să fie oprită în curând.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here