De ce controlul populației este o politică externă proastă a SUA

1595

Autori: Steven W. Mosher și Anne Roback Morse. Sursa: pop.org, Weekly Briefing: 2014 (V16)

Limbajul e-mailurilor este exagerat și plin de ură. E-mailurile provin de la organizațiile pentru controlul populației, indignate cu privire la proiectul de lege al Camerei Reprezentanților, care ar reinstitui politica Mexico City. Ele spun că aceasta ar fi o „agendă josnică, anti-femei”. Și mai spun că ar fi „o politică ce joacă ping-pong cu viața femeilor”, „ruptă de realitate” și „în contradicție cu politica SUA”. Și asta, doar în titluri!

Deci, ce înseamnă această politică „josnică” Mexico City? Explicat simplu, ea interzice ca dolarii contribuabililor americani să meargă către organizațiile care „promovează sau efectuează avorturi”, ca parte a „activităților de planificare a populației sau a altor tipuri de asistență a populației”.

Ce e rău aici? Este o politică rațională, pentru prima data pusă în aplicare în 1986, sub președinția lui Reagan, politică ce e susținută de majoritatea americanilor. De fapt, o majoritate substanțială a americanilor se opune folosirii banilor contribuabililor pentru a finanța avorturile în țară și, cu siguranță, nu vor să-l exporte și în străinătate.

Nu asta doresc, însă, grupurile de lobby care militează pentru controlul populației. Membrii lor cred că au o datorie, ba chiar un drept, să promoveze avortul peste tot în lume, mai ales acolo unde acesta este ilegal. Acesta este motivul pentru care ei numesc politica Mexico City „Regula interdicției globale”. Această politică îi „împiedică” pe ei să folosească banii contribuabililor americani ca să răstoarne legile pro-viață existente în Africa și America Latină.

De asemenea, această lege interzice utilizarea dolarilor contribuabililor americani pentru realizarea de avorturi ilegale în străinătate. Acest lucru îi înfurie, pentru că ei consideră avortul a fi „dreptul femeii”, indiferent de ceea ce spun legile locale.

În cele din urmă, sunt convinși că avortul e necesar pentru a controla creșterea populației și a „salva” femeile de decesul la naștere. Acesta este motivul pentru care acuză partea pro-life că ar „ucide femeile în numele unor politici partizane”. (Nu contează că legislația actuală conține excepția privind „viața mamei”, acești oameni nu sunt deranjați de aceste simple fapte.)

Există mai multe probleme ale politicii administrației Obama, de promovare și efectuare a avorturilor peste tot în țările în curs de dezvoltare. În primul rând, acest lucru subminează eforturile americane de a promova democrația și drepturile omului. În timp ce versiunea proiectului de lege din Senat conține o interdicție formală împotriva lobby-ului („niciunul din fondurile puse la dispoziție în conformitate cu prezentul act nu poate fi folosit pentru a face lobby pentru sau împotriva avortului”), eforturile – depuse de International Planned Parenthood Federation (IPPF) și alte grupuri, finanțate de SUA, care militează pentru controlul populației, pentru legalizarea avortului în alte țări ale lumii, una după alta – sunt binecunoscute și vor continua, cu sau fără interdicții.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Aceste eforturi nu doar încalcă legile locale, ele subminează relațiile americane externe. Se creează o impresie foarte proastă, atunci când Statele Unite ale Americii, în colaborare cu puterile coloniale majore, spun țărilor foarte recent eliberate de sub dominația colonială că ar trebui să avorteze un procent bun din următoarea lor generație. Forțarea avortului la națiunile subdezvoltate, prin programe de „planificare a populației”, nu face decât să le amintească cetățenilor de trecutul lor nu prea îndepărtat, de popoare cucerite.

Anul trecut, o tânără nigeriană a scris o pledoarie emoționantă organizațiilor pro-life americane, în care s-a plâns de programele americane de guvernare:

„Suntem însetați și ei ne dau prezervative! Suntem flămânzi și ne oferă pilule contraceptive! Suntem bolnavi și ei ne oferă cele mai moderne tehnici de avort! Suntem goi și ei ne aruncă în brațele hedonismului sexual! Suntem încătușați de sărăcie și ne oferă libertate sexuală!!! Lacrimi tăcute se rostogolesc pe obrajii Africii, într-o lume modernă care nici nu vede durerea, nici nu aude strigătul nostru de ajutor”.

Femeia a fost foarte precisă. Administrația Obama este mai interesată de avortarea celor însetați, de sterilizarea celor flămânzi și de oferirea de contraceptive celor goi și nu e interesată deloc a se angaja într-un proces adevarat de caritate. Este mult mai interesată de finanțarea partenerilor săi, care nu urmăresc decât avortul (în schimbul voturilor și a contribuțiilor pentru campanii), decât să-i ajute pe acești oameni din afara granițelor SUA.

Reinstituirea politicii Mexico City nu ar opri toate de aceste acte de abuz și corupție, dar ar fi un început. Femeile ar fi protejate de cele mai grave excese ale eforturilor organizațiilor pentru controlul populației și ar ajuta la salvarea imaginii SUA în întreaga lume.

Spuneți-le congresmenilor și senatorilor care vă reprezintă, ca ei să știe că susțineți politica Mexico City. Aceasta va salva vieți.

* Versiunea proiectului de lege din Camera, HR 5013, poate fi gasita aici.
* Versiunea proiectului de lege din Senat, S 2499, poate fi gasita aici

Știri © Asociația Provita Media


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here