Australia: Medicii avertizează despre pericolul legalizării eutanasiei

1637

Specialiştii în medicină paleativă din Australia de Vest şi-au prezentat în faţa Senatului poziţia referitoare la eventuala legalizare a eutanasiei în acest stat. Medicii nu doresc să ajungă în situaţia de a trebui să le ia viaţa pacienţilor lor. Ei se tem că legalizarea eutanasiei va schimba atitudinea generală a societăţii faţă de problemele legate de viaţă şi de moarte.

Dr. Doug Bridge, fost şef al Secţiei de Îngrijiri Paleative de la Spitalul Regal din Perth şi purtător de cuvânt al grupului de specialişti, a declarat că este „aberant” să-i obligi pe medici să le ia viaţa pacienţilor lor. „De ce să fim nevoiţi să omorâm oameni? Nu credem că este înţelept şi nici etic. Acest lucru ar însemna că ne vom schimba rolul nostru de medici cu cel de călăi. Nu ne dorim acest rol şi nu credem că ar face bine familiei în general.”

Dr. Bridge a mai declarat că părerea generală conform căreia un muribund îşi doreşte să fie eutanasiat din cauza durerilor insuportabile este greşită. De fapt, mulţi pacienţi îşi doresc să moară pentru a nu deveni o povară sau pentru că simt disperare. Specialistul a declarat că există o serie de tratamente care pot alina durerile fizice mari şi care pot schimba starea psihologică a pacientului astfel încât acesta să nu-şi mai dorească să moară, dar acestea nu sunt întotdeauna aplicate.

„Oamenii îşi doresc să poată lua singuri decizii pentru ei înşişi chiar şi la sfârşitul vieţii. Ei îşi doresc să moară demn şi confortabil. Credem că tratamentul paliativ corect aplicat le poate îndeplini această dorinţă.”

Proiectul de lege, numit „servicii medicale pentru o moarte demnă”, un eufemism pentru sinuciderea asistată medical şi eutanasie, va fi supus la vot în Senatul local pe 27 octombrie. (după Life Site News)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here