Forum internațional cu tema „Familia și viitorul umanității”, organizat la Moscova. Va participa și o delegație românească

1824

Un forum internațional cu tema „Familia numeroasă și viitorul umanității” va fi găzduit de capitala Federației Ruse, Moscova, între 10 și 12 septembrie. La eveniment sunt așteptați participanți din zeci de țări și vorbitori de prestigiu care să adreseze provocările contemporane la adresa familiei. De asemenea, forumul va fi o oportunitate pentru ca invitații să discute despre renașterea familiei și a valorilor tradiționale în Rusia.

Organizatorii Forumului sunt Fundația „Sf. Apostol Andrei – cel întâi chemat” (programul „Sanctitatea Maternității”) și Fundația de caritate „Sf. Vasile cel Mare”, în cooperare cu organizații pro-familie majore din Rusia și internaționale.international-family-forum-moscow

Familia ca instituție socială și entitate spirituală este fundamentul vieții sociale și individuale. De aceea, pentru civilizația modernă prioritară este apărarea familiilor numeroase de provocările contemporane care le amenință bunăstarea. Forumul internațional „Familia numeroasă și viitorul umanității” va dezbate inițiative orientate către familie din diferite sectoare ale societății și va analiza starea socială, economică, culturală, spirituală și morală a familiei din lumea modernă.

Câteva dintre subiectele sesiunilor de lucru și plenare care vor fi găzduite de Sala Consiliilor a Catedralei patriarhale „Hristos Mântuitorul” din Moscova: „familia modernă și transormarea mariajului: o abordare științifică”; „Legislația pro-familie și politici publice”; „O nouă viață – bucuria părinților, darul lui Dumnezeu”; „Activități ale centrelor de protecție a maternității în Rusia și alte țări”; „Economie, afaceri și practici de personal orientate către familie”; „Inițiative ale tinerilor în sprijinul familiei naturale”; „Familia în lumea informației”; „Inițiative sociale în sprijinul familiei și pentru prevenirea abandonului copiilor”; „Educația și creșterea copiilor: de la adolescență la tinerețe în cadrul familiei”.

O atenție specială va fi acordată opiniilor reprezentanților religiilor asupra valorilor familiei.

În prima zi participanții vor putea urmări și un festival cultural al familiilor numeroase din diferite regiuni ale Federației Ruse.

Forumul internațional „Familia numeroasă și viitorul umanității” se va încheia cu o sesiune plenară și adoptarea unei rezoluții.

La eveniment va participa și o delegație românească ce va reprezenta organizații non-guvenamentale de protecție a valorilor familiei. Vom reveni.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here