Scrisoare deschisă adresată premierului Ponta privind vizita în România a vicepremierului Chinei, implicat în reprimarea prin genocid și tortură a practicii spirituale „Falun Gong”

12956

24 septembrie 2014

SCRISOARE DESCHISĂ ÎN ATENȚIA:

Domnului Victor Ponta, prim ministrul României

Guvernului României

Asociația de Qigong Falun Gong a luat la cunoștință că România va primi, în această săptămână, vizita prim-vicepremierului Chinei, Zhang Gaoli, la invitația Guvernului României. Ca urmare a implicării sale în persecuția împotriva Falun Gong, Zhang Gaoli este suspectat de comiterea infracțiunilor de genocid, tortură și crime împotriva umanității, aflându-se sub investigarea [*] Organizației Mondiale pentru Investigarea Persecuției împotriva Falun Gong.

Domnule prim-ministru Victor Ponta,

Doamnelor și Domnilor miniștri,

Dorim să vă atragem atenția asupra vizitei în România a prim-vicepremierului Chinei, Zhang Gaoli, suspectat de genocid, tortură și crime împotriva umanității, ca urmare a implicării sale în persecuția împotriva practicii spirituale Falun Gong.

Numeroase organizații și organisme internaționale acuză unii membri ai Partidului Comunist Chinez de încălcarea flagrantă a drepturilor omului precum:

  • represiunea dură în regiunile minorităţilor entice Tibet şi Xinjiang;
  • persecutarea pe criterii religioase sau spirituale (ex. uigurii și creștinii);
  • cenzurarea internetului, a jurnaliștilor și a libertății de exprimare;
  • reprimarea activiștilor și a avocaților de drepturile omului care le iau apărarea;
  • eliminarea oponenţilor regimului, care dispar deseori fără urmă în vasta reţea de închisori şi lagăre de muncă (laogai), în care se află în permanenţă aproximativ 4.000.000 de deţinuti, folosiţi la muncă forţată, ca sclavi;
  • persecuția practicii spirituale Falun Gong, interzisă în China din cauza popularității sale. Falun Gong este o practică străveche ce promovează principiile adevăr, compasiune și toleranță, fiind adânc înrădăcinată în tradițiile budiste milenare ale poporului chinez și al cărui număr de practicanți depășeste cu mult numărul membrilor Partidului Comunist Chinez.

Având în vedere cele expuse mai sus și întrucât în China, a doua putere economică mondială, trăiesc peste un miliard trei sute de mii de oameni, ceea ce inseamna ca unul din cinci oameni de pe planetă sunt persecutați, credem că modul în care România acordă atenție situației drepturilor omului din această țară reprezintă un aspect crucial pentru promovarea valorilor democrației.

Ca urmare, solicităm Guvernului României:

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]
  1. Să ridice problema respectării drepturilor omului în China în discuțiile cu delegația chineză condusă de prim-vicepremierul chinez și să ia în mod oficial o poziție bazată pe valorile democratice față de persecuția practicii Falun Gong, a creștinilor, uigurilor, tibetanilor,  avocaților pentru drepturile omului, jurnaliștilor și a prizonierilor de conștiință în general.
  2. Având în vedere că, prin rezoluția menționată la nota 3 din subsol, Parlamentul European le solicită statelor sale membre „să ridice chestiunea recoltării de organe în China și să condamne public abuzurile din domeniul transplantului de organe din China”, cerem Guvernului României să dea curs acestor cerințe și să ia în mod oficial poziție față de aspectele sesizate de Parlamentul European.

 Considerăm, de asemenea, că invitarea unor oficiali precum Zhang Gaoli în România nu aduce onoare țării noastre. România a suferit în timpul regimului comunist. Prin omagierea oficialilor de top care au participat direct la persecuțiile din China, Guvernul României încurajeză implicit torturile și crimele împotriva umanității din China.

Avem încredere că membrii Guvernului vor respecta valorile ce stau la baza unui stat democratic și nu vor trece cu vederea astfel de probleme grave de drepturile omului.

Vă mulţumim pentru atenţia acordată acestei probleme. Aşteptăm răspunsul dumneavoastră,

Cu deosebită considerație,

Asociația de Qigong Falun Gong România

Notă:

[*]. Potrivit Notei privind investigarea implicării lui Zhang Gaoli, membru al Biroului Politic al Comitetului Permanent al PCC, în persecuția împotriva Falun Gong [1], emisă la data de 25 august 2014, de către WOIPFG (World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong – Organizația Mondială pentru Investigarea Persecuției împotriva Falun Gong) un ONG cu sediul în New York, SUA, Zhang Gaoli este implicat în persecuția împotriva Falun Gong ce are loc în China din anul 1999, fiind suspectat de săvârșirea infracțiunilor de genocid, tortură și crime împotriva umanității.

Raportul mai sus menționat precizează că, încă de la începutul persecuției, Zhang a urmat îndeaproape politica de genocid condusă de Jiang Zemin (fostul lider al Partidului Comunist) împotriva Falun Gong, sintetizată în ordinul: „Distrugeți-le reputația, ruinați-i financiar și eliminați-i fizic!”.

Zhang Gaoli a implementat politica de persecuție a Partidului în provinciile Guangdong și Shandong, precum și în municipiul Tianjin. Ca urmare, zeci de mii de practicanți Falun Gong din aceste regiuni au fost închiși și condamnați în mod ilegal. Un număr masiv de practicanți Falun Gong au fost torturați, cauzându-le vătămări corporale, invaliditate, mulți dintre ei chiar pierzându-și viața.

Mai mult decât atât, există suspiciuni rezonabile că Zhang Gaoli a încurajat și practica sistematică de recoltare de organe, pe viu, de la practicanții Falun Gong, crimă catalogată la acest moment pe plan internațional ca fiind un nou Holocaust. În China există un număr mare de lagăre speciale de exterminare a practicanţilor Falun Gong, unde aceștia sunt închiși pentru a li se extrage forțat organele, care sunt vândute doritorilor de transplanturi pentru sume mari de bani. Corpurile eviscerate sunt incinerate în crematorii pentru a se șterge urmele crimelor comise [2].

Printr-o rezoluţie adoptată în decembrie 2013, Parlamentul European a denunţat practicile Partidului Comunist Chinez şi a solicitat Beijingului încetarea ”recoltării de organe de la prizonieri de conştiinţă şi de la membrii grupurilor religioase”, inclusiv practicanţi Falun Gong, creştini, tibetani, cât şi de la ”minorităţi etnice”.[3]

Citiți și:


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here