Irlanda de Nord: Susții „mariajul” gay sau îți ruinăm afacerea

2650

BELFAST, Irlanda de Nord (LifeSiteNews) — Daniel McArthur, 24 de ani, este directorul general și purtătorul de cuvânt al cofetăriei Ashers Bakery din Belfast. Aceasta este o afacere de familie creștină, deținută de familia McArthur, care a refuzat în trecut comenzi de torturi cu imagini pornografice și limbaj vulgar.

Ashers Bakery, Belfast
Ashers Bakery, Belfast

Acum, însă, Comisia pentru Egalitate a guvernului a acuzat cofetăria de „discriminare ilicită” pentru refuzul de a realiza un tort pentru promovarea „căsătoriei” homosexuale. Comisia a impus ca McArthur să ajungă la o înțelegere, dar acesta a refuzat – și acum este purtat prin tribunale.

Tortul comandat ar fi trebuit să afișeze o siglă cu inscripția „Susțineți căsătoria homosexuală” și simbolul organizației pro-LGBT QueerSpace, alături de o imagine cu păpușile Bert și Ernie.

„Suntem creștini, și creștinismul nostru se răsfrânge asupra tuturor aspectelor vieții noastre, fie acasă, fie în desfășurarea cotidiană a activității de afaceri”, declară McArthur într-un material video cu privire la caz, produs de organizația creștină The Christian Institute. Conducerea cofetăriei rămâne convinsă că a procedat corect refuzând să își compromită credința.

Conform unei adrese semnate de reprezentantul juridic al Comisiei pentru Egalitate, Gareth Lee a depus plângerea după ce a solicitat tortul și a plătit pentru acesta pe 9 mai.

Conform mărturiilor ambelor părți, Lee a fost contactat pe 11 mai de cofetărie, cu mesajul că aceasta nu poate onora comanda pe motiv că patronii sunt creștini, și i s-a oferit returnarea integrală a plății. Returnarea a fost acceptată câteva zile mai târziu, conform declarațiilor lui McArthur.

Gareth Lee a fost descris în articolele presei din Belfast drept un activist LGBT. Site-ul QueerSpace din Belfast îl listează pe Gareth Lee ca membru important, distins cu premiul „Queers of the Decade” (Persoanele homosexuale ale deceniului). Acesta apare fotografiat la parada „mândriei homosexuale” din 2008 din Belfast ținând un poster cu mesajul „Susțineți căsătoria homosexuală”, identic cu modelul solicitat pentru tort.

Activistul homosexual Gareth Lee pozând la parada „mândriei homosexuale” din 2008 din Belfast cu un poster ce enunță: „Susțineți căsătoria homosexuală”. QueerSpace
Activistul homosexual Gareth Lee pozând la parada „mândriei homosexuale” din 2008 din Belfast cu un poster ce enunță: „Susțineți căsătoria homosexuală”. QueerSpace

The Christian Institute, care sprijină cofetăria din fondul său juridic, raportează că „fotografiile online de la un eveniment QueerSpace din luna mai arată că grupul a reușit să obțină un tort decorat așa cum a dorit, de la o altă cofetărie”.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Liam Gibson, reprezentantul organizației pro-viață Society for the Protection of Unborn Children pentru Irlanda de Nord, a declarat pentru LifeSiteNews: „Din păcate, acest caz este doar o altă demonstrație a puterii lobbyului homosexualist și a vulnerabilității oricărei persoane care nu se conformează agendei sale”.

În ciuda faptului că legislativul Irlandei de Nord a respins consecvent „căsătoria” homosexuală, Gibson a explicat că Regulamentul (privind orientarea sexuală) din 2006 aferent Legii privind egalitatea „a fost introdus în Irlanda de Nord într-un moment când provincia se afla sub guvernarea directă a cabinetului britanic de la Palatul Westmister”. Mulți politicieni nord-irlandezi, adaugă el, „au obiectat față de acest regulament și au avertizat că el constituie o amenințare la adresa libertății religioase, dar nu au putut împiedica introducerea sau obține anularea regulamentului odată acesta legiferat”.

Mesajul „Susțineți căsătoria homosexuală” este un slogan politic, a declarat Gibson, „ales de o grupare angajată într-o campanie politică pentru modificarea legii căsătoriei. [Adevărata nedreptate] este tentativa unei agenții semi-oficiale a statului de a obliga o mică afacere să faciliteze scopurile unei campanii politice față de care patronii companiei se opun”.

Luând în considerare faptul că, la origini, Comisia pentru Egalitate din Irlanda de Nord a fost înființată pentru a asigura protecția comunității catolice, minoritatea religioasă din această țară, împotriva discriminării injuste la angajare, Gibson consideră situația ironică: „Departe de a proteja minoritățile religioase, astăzi, scopul Comisiei pare a fi de a le persecuta”.

Directorul The Christian Institute, Colin Hart, a emis un apel adresat guvernului, cerându-i acestuia să întreprindă „acțiuni urgente pentru tratarea acestei nedreptăți prin adoptarea unei legislații care să introducă prevederi rezonabile pentru protecția acelora care, din motive religioase sau filosofice, consideră căsătoria ca fiind uniunea pe viață între un bărbat și o femeie”. (LifeSiteNews)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here