Dezechilibrul între sexe duce la trafic de femei în India

1833
„Fetele aduc fericire casei. Salvează-le!” „Salvați fetele, salvația familia!” - poster din campania împotriva avortului selectiv în India
„Fetele aduc fericire casei. Salvează-le!” „Salvați fetele, salvația familia!” – poster din campania împotriva avortului selectiv în India

Creșterea dezechilibrului raportului dintre sexe din India, din cauza avortului selectiv a condus la o creștere semnificativa a traficului femeilor, care sunt rapite și vandute ca mirese. O relatare recenta a CNN subliniaza efectele demografice devastatoare ale avortului cu selecția sexului in India, unde preferința pentru copiii de sex masculin a dus fenomenul satelor dominate de barbați singuri, care recurg adesea la cumpararea unei „mirese”. Aceasta cel mai probabil e o femeie rapita sau vanduta  in realitate, ca parte a  traficului de ființe umane. Aceste femei sunt adesea tratate cu lipsa de respect și dispreț.

Conform datelor recensamantului, unele sate au mai puțin de 800 de fete nascute la 1.000 de baieți. Un ginecolog din Delhi, Puneet Bedi, numește aceasta situație crima in masa la o scara fara precedent”. El solicita medicilor sa opreasca practica selecției copiilor de sex feminin, declarand: „Structura sociala a societații pe care o acceptam ca normala este de neimaginat, daca ne gandim ca 20 sau 30% din femei lipsesc”. Poveștile zguduitoare ale familiilor și persoanelor, victime ale traficul de ființe, ilustreaza consecințele grave ale unui dezechilibru intre femei și barbați, care va continua sa creasca atata timp cat pruncii de sex feminin vor continua sa fie avortați. (www.pncius.org, 12 septembrie 2014)

Stiri © Asociatia Provita Media


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here