Pilula contraceptivă ucide femei (II)

2291

Prima parte aici

Întrebări şi răspunsuri despre contraceptive:

Cum ucide pilula contraceptivă femeile?

Pilula contraceptivă şi alte produse contraceptive au o listă întreagă de efecte secundare periculoase. Pilula poate cauza formarea trombozei venoase adânci, adică un cheag de sânge în vene. Cheagul de sânge poate bloca sângele care circulă la inimă sau creier ceea ce ar duce la atac de cord, atac cerebral sau moarte. Cheagul ar putea ajunge în plămâni de unde ar putea rezulta un embolism pulmonar sau moartea. Femeile au murit ca urmare directă a utilizării pilulei contraceptive.

În câte alte feluri ucide pilula femeile?

În 2005, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a situat contraceptivele orale combinate în Grupa 1 cancerigena. Grupa 1 înseamnă că duce în mod sigur la formarea cancerului la oameni. Deşi este adevărat mitul conform căruia pilula ajuta la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer, nu a spus nimeni că măreşte riscul de cancer la sân, cervical şi al ficatului.

Pilula a ucis femei în anii 1950. Dar nu este mai sigură acum?

În 1956 au început studiile clinice la scară mare cu scopul precis de a afla posibilele efecte secundare ale pilulei. Aceste studii au fost conduse în aşa fel încât pilula să obţină aprobarea Administraţiei de Alimente şi Medicamente a Satelor Unite. Doctorul Gregory Pincus, un biolog care a lucrat îndeaproape cu Margaret Sager, fondatoarea organizaţiei Natalitate Controlată, a ales Puerto Rico ca locaţie pentru derularea studiilor pentru că oferea o mare de sărăcie, de femei needucate care puteau fi uşor monitorizate. Aceste femei au fost folosite pe post de şoareci de laborator. De fapt, doctorul local responsabil pentru studiu i-a spus lui Pincus că pilula cauzează “prea multe efecte secundare pentru a fi acceptabile.” Cu toate acestea, Pincus şi colaboratorul său principal, doctorul John Rock, au respins concluziile şi nu au cercetat efectele secundare sau cauzele principale ale acestor efecte secundare. În plus, nu au investigat cauzele ce au dus la decesul câtorva femei în timpul acestor studii.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Oricine susţine că pilula contraceptivă este neprimejdioasa ar trebui să-i spună şi unei tinere pe nume Jennifer Gray. În 2008, în Miami, meteorologul Jennifer Gray avea 25 de ani când un cheag de sânge aproape i-a curmat viaţa. Doctorii i-au spus că ar fi putut muri în câteva ore dacă nu ar fi fost atât de insistenta pentru a afla ce este în neregulă. Avea embolism pulmonar în ambii plămâni declanşat de pilulă contraceptivă. Pilula nu este sigură.

Pilula chiar îmi pune SĂNĂTATEA în pericol? Sunt sănătoasă!

Chiar şi femeile de 20 de ani, sănătoase şi adolescente au murit din cauza pilulei şi a altor produse contraceptive. Aceste produse nu sunt sigure pentru sănătate. Pot duce la diferite boli cardiovasculare, cancer cât şi la infertilitate, complicaţii la naştere, boala pelvina inflamatorie, sarcină extrauterină, micşorarea uterului, creşterea în greutate şi multe altele. [1, 2]

De ce nu suntem mai bine informaţi despre pericolele folosirii pilulei?

Este o întrebare foarte bună. Şi noi am vrea să ştim asta! Adevărul este că sunt milioane de dolari investiţi în contraceptive. Institutul Natalitate Controlată are contracte bănoase cu firmele ce produc contraceptive pentru a vinde aceste produse periculoase în cele 749 de sedii ale sale. Natalitate Controlată poate astfel să facă profit din vânzări.

Dacă femeile mor şi altele se îmbolnăvesc, victimele sau familiile victimelor nu intentează procese judecătoreşti?

Ba da. În 2008, firma Johnson and Johnson a fost obligată să scoată de pe piaţa plasturele contraceptiv Ortho Evra din cauza numărului mare de femei care au avut de suferit ca urmare a formării de cheaguri de sânge, a crizelor cardiace, a atacurilor cerebrale sau care chiar au decedat. Johnson and Johnson a cheltuit cel puţin 68.7 MILIOANE de dolari ca să ajungă la o înţelegere în cazul sutelor de procese. În 2012, Bayer AG a plătit cel puţin 100 de milioane de dolari pentru a ajunge la o înţelegere în aproape 500 de procese de vătămare şi deces conectate cu consumul de produse contraceptive din linia Yasmin.

 Note:

[1]. Bogomir M.Kuhar, PharmD, FASCP, Infant Homicides through Contraceptives, 5th ed. (Bardstown, KY: Eternal Life, 2003).

[2]. John Wilks, A Consumer’s Guide to the Pill and Other Drugs, 3rd ed. (Mandaluyong, Philippines: National Book Store, Inc., 2000).

Ştiaţi că…?

În 1956, au început studii clinice umane la scară mare pentru a obţine aprobarea Adminstratiei de Alimente şi Medicamente din Statele Unite. Doctorul Gregory Pincus, un biolog care a lucrat îndeaproape cu Margaret Sanger, fondatoarea organizaţiei Natalitate Controlată, a ales Puerto Rico ca locaţie pentru studiile umane deoarece avea la dispoziţie o mare de sărăcie, de femei needucate care puteau fi monitorizate uşor. Doctorul local responsabil pentru studiu, i-ar fi spus lui Pincus că pilula cauzează “prea multe efecte secundare pentru ca produsul să fie acceptabil.” Însă, Pincus şi doctorul John Rick, un ginecolog catolic care a pângărit învăţămintele bisericeşti prin susţinerea contracepţiei, a respins concluziile şi nu a cercetat cauzele efectelor secundare şi nici cauzele morţilor care au avut loc în timpul studiilor clinice. (după The pill kills – adus în românește de ȘtiriPentruViață.ro)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here