Controlul populației – o „crimă oribilă împotriva poporului chinez”

3024
Chen-Guangcheng
Chen Guangcheng

[box] Autor: Anne Roback Morse, Population Research Institute, Weekly Briefing: 2014 (V16)[/box]

Cu ocazia sarbatoririi la 11 octombrie a.c. a Zilei Internaționale a Fetițelor, disidentul chinez Chen Guangcheng, numit și „avocatul desculț”, a vorbit de la o tribuna a Fundației Heritage (SUA), in favoarea recunoașterii a acestei zile și impotriva programului pentru controlul populației din China. Vorbind prin intermediul unui traducator, Chen Guangcheng a numit aceasta politica o „crima oribila impotriva poporului chinez”.

Orb din copilarie, avocat specializat in drepturile omului, Guangcheng a purtat ca semn distinctiv ochelarii sai negri, precum și o panglica galbena, prinsa la costumul gri inchis, in semn de solidaritate cu protestatarii democrației din Hong Kong. Guangcheng a crescut in China și a pledat ferm pentru victimele regimului comunist din China. Pentru opoziția sa fața de linia partidului comunist, Guangcheng a fost batut, inchis și torturat. El a evadat noaptea din arestul la domiciliu și a ajuns in Statele Unite in urma cu doi ani.

Congresmanul Chris Smith (deputat de New Jersey) a comentat despre moștenirea lui Guagcheng, afirmand: „Nu cunosc nici o alta persoana de pe pamant care sa fi suferit personal atat de mult pentru incercarea de a opri cruzimea impotriva femeilor”. Totuși, activistul persecutat parea in largul sau și zambea foarte des.

Guangcheng nu zambea, insa, pentru guvernul chinez. El avea șapte ani, cand politica unui singur copil a fost instituita in patria lui, și a povestit despre tragedia acestui popor asuprit: „Dupa mai multe decenii de la punerea in aplicare a politicii unui singur copil și a avortului forțat, poporul chinez traiește intr-o atmosfera de frica fața de guvernul sau. . . Iar politica unui singur copil, punerea ei in aplicare și propaganda au demoralizat societatea chineza, care a trecut de la o societate ce valora viața atat de mult, la un fel de degradare sociala; oamenii privesc in pamant și au un fel de dispreț pentru viața individuala și ființa umana”.

In plus, dupa o descriere generala a controlului populației, Guangcheng a facut, de asemenea, o marturie personala cu privire la condițiile din patria sa natala, descriind un cuplu de tineri, in care femeia a fost insarcinata, fara permis de naștere. Potrivit Guangcheng, cuplul a fost pus intr-un camion, barbatul a fost batut, iar femeia a fost nevoita sa faca avort. El a spus ca acel cuplu „a fost lasat fara speranța”. Guangcheng a mai afirmat ca acest cuplu a fost „doar unul dintre zecile de mii de oameni care au suferit un tratament inuman”.

Reggie Littlejohn, fondatorul organizației Women’s Rights Without Frontiers, de asemenea, a condamnat politica chineza a unui singur copil. Littlejohn a spus: „Acesta este semnul distinctiv al regimurilor comuniste: uciderea pe timp de pace a propriilor cetațeni. Politica unui singur copil din China provoaca mai multa violența impotriva femeilor și fetelor decat orice alta politica oficiala pe pamant și orice alta politica oficiala in istoria lumii”.

Deputatul Chris Smith a condamnat, de asemenea, aceasta politica a Chinei, numind-o violența inițiata de stat impotriva femeilor și copiilor”. Chris Smith a subliniat ca Tribunalul de la Nürnberg a etichetat corespunzator avortul forțat ca fiind o „crima impotriva umanitații”, și ca politica unui singur copil este, „atac barbar al guvernului chinez asupra mamelor și copiilor lor”.

Guangcheng a descris in mod similar partidul comunist ca fiind „dușmanul public din China”. Avocatul a declarat ca partidul comunist „nu reprezinta China”, și a comparat viața moderna chineza cu moștenirea de secole a acestei țari: „In cultura chineza antica, avem un proverb: casa mea este castelul meu. Și chiar unui rege nu i se va permite sa intre, fara permisiunea mea, dar acum, in China de astazi, sub regimul comunist, ei baga mana in insuși corpul tau, iți iau copiii chiar din pantecele tau, și ii ucid chiar in fața ta”.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

El a concluzionat cu un apel public adresat „tuturor oamenilor de buna credința” sa „sprijine poporul chinez sa puna capat legii comuniste din China”.

Stiri © Asociatia Provita Media


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here