Grave încălcări ale libertății religioase în Occident

Am scris în repetate rânduri despre valul de totalitarism care acoperă, încet-încet, așa-zisa „lume liberă”, pe măsură ce aceasta cade în capcana întinsă de noile forme de marxism-leninism cu spoială liberală.

Iată încă două cazuri, dintre cele mai grave, care atestă intoleranța manifestată, la adresa creștinilor în special, tocmai de către cei care clamează cel mai mult nevoia ca societatea să fie tolerantă cu ei:

– Comisia de acreditare a învățământului superior din Canada a respins acreditarea Facultății de Drept a Universității Trinity din Columbia Britanică pe unicul motiv că Universitatea are o viziune critică la adresa homosexualității. Decizia pune în pericol viitorul instituției de învățământ. Universitatea Trinity este cea mai prestigioasă universitate creștină din Canada. Detalii aici.

– Un britanic a fost concediat de Crucea Roșie Britanică pentru opoziția sa personală la așa-zisa „căsătorie” între persoane de același sex. Detalii. Brian Barkley, 71 de ani, a anunțat că face apel la decizia de concediere, cazul său fiind preluat de juriștii creștini de la Christian Institute.

Vocabularul e prea sărac să descriem cât de șocante și alarmante sunt aceste știri. Atenționăm din nou creștinii din România că normalizarea homosexualității și decretarea unui „drept la nediscriminare pe baza de orientare sexuală” are consecințe radicale. Foarte multi creștini întreabă: cum mă afectează lucrurile acestea pe mine? Iată un exemplu concret: Și România are universități creștine: Emanuel la Oradea (evanghelică), Dimitrie Cantemir la București (Ortodoxă) precum și instituții catolice etc. Nici una dintre ele nu acceptă homosexualitatea. Recenta reuniune a Agenției pentru Drepturi fundamentale a Uniunii Europene a readus în discuție deblocarea  – adică adoptarea și intrarea în vigoare – a unei Directive privind egalitatea de tratament (cu putere de lege unională), prin care orice formă de discriminare pe criteriu de „orientare sexuală” la furnizarea de servicii și bunuri este prohibită. Dincolo de limbajul de lemn specific birocrației europoide, măsurile ce urmează a fi luate de natură de a călca în picioare libertatea de conștiință și religioasă. O lege oarecum similară de aplică de câțiva ani în Marea Britanie; vedeți aici un exemplu de „nediscriminare”, un altul de notorietate fiind cazul orfelinatelor catolice silite să se închidă pentru că refuză să ofere copii spre adopție cuplurilor de homosexuali. Până acum, Directiva, a cărei adoptare necesită unanimitatea reprezentanților statelor membre, a fost blocată de Germania și Cehia. În noua configurație a elitei briocratice de la Bruxelles, cine știe…

Indiferența față de lucrurile care se petrec în alte țări o vom plăti și noi la un preț la fel de greu – în timp. Cităm din dr. Martin Luther King, liderul mișcării pentru drepturi civile din Statele Unite: „Injustice anywhere is injustice everywhere”. Injustiția și nedreptatea împotriva creștinilor din Europa Occidentală și America de Nord va ajunge și în România. E vremea să ne trezim din somn!


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.