Inventatorul pilulei anticoncepționale a sugerat că legătura dintre raportul sexual și sarcină se va rupe în următoarele decenii

1993

Profesorul Carl Djerassi, inventatorul pilulei contraceptive, sugereaza ca barbații și femeile iși vor congela sperma sau ovulele de tineri, inainte de a se supune sterilizarii, ceea ce le va permite sa devina parinți mai tarziu prin FIV, considerand relațiile sexuale ca o „preocupare recreativa”.

Intr-un interviu pentru „Sunday Telegraph”, Djerassi explica faptul ca „Femeile la 20 de ani vor alege in primul rand [congelarea de ovule și FIV], in cadrul poliței de asigurare, ceea ce le va da libertate in ceea ce privește deciziile lor profesionale, absența partenerului potrivit sau ticaitul inexorabil al ceasului biologic. Cu toate acestea, aș prezice ca multe dintre ele vor hotari, de fapt, sa fie fecundate prin metode FIV, datorita progreselor din screening-ul genetic. Și odata ce aceasta se va intampla, FIV va incepe sa devina o metoda non-coitala normala de a avea copii. In urmatoarele decenii, sa spunem, pana in anul 2050, mai multe fertilizari FIV vor avea loc in randul femeilor fertile fața de cele cinci milioane de femei infertile care sunt afectate curent. Pentru ele separarea sexului de reproducere va fi de 100%”, mai spune Djerassi. (Christian Concern, 12 noiembrie 2014)

Stiri © Asociatia Provita Media


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.