Un cuplu homosexual din Surrey (Marea Britanie) și-a comandat trei copii, de la trei mame surogat

4139

Barbații au intalnit-o pe una din cele trei femei, Becky Harris, de 27 de ani, printr-un site al mamelor-surogat. Aceasta era deja insarcinata cu al treilea copil, ca mama-surogat pentru un alt cuplu, prin urmare, nu i-a putut ajuta imediat. Dar ea le-a facut cunoștința cu fosta ei cumnata, Bex Harris, 32 de ani, prin care au intalnit-o, pe cea de-a treia femeie, Viktoria Ellis, tot de 32 de ani.

Acum, toate cele trei femei sunt insarcinate cu un copil biologic al unuia sau altuia dintre cei doi barbați. John Harris, de 50 de ani, este tatal biologic al unuia dintre copii, iar partenerul sau civil, Daryl Lee, de 41 de ani, a furnizat sperma pentru celelalte doua mame.

Copiii urmeaza sa se nasca in perioada ianuarie-iulie 2015.

Deși nu este obișnuit sa apelezi la trei mame-surogat, in același timp, nu am putut refuza ceea ce ar putea fi singura noastra șansa de a avea o familie mare pe care ne-am visat-o”, a declarat Lee unui ziar.

Cand se nasc copiii, cele trei femei implicate vor fi recunoscute legal ca fiind mamele lor, dar este de așteptat ca cei doi homosexuali sa devina parinții lor juridici printr-un ordin parental sau de adopție, la scurt timp dupa naștere.

In 2010, 83 de copii s-au nascut in Marea Britanie prin acorduri cu mamele surogat, dar acest numar este de așteptat sa creasca la 200 in acest an, potrivit rapoartelor.

Comentand cu privire la aceasta știre, Andrea Williams, directorul executiv al Christian Concern, a spus: Ne indreptam rapid spre o noua era a familiilor proiectate, care calca in picioare modelul lui Dumnezeu și ordinea naturala. Acesta este un pas periculos și regresiv. Acestea sunt aranjamente netestate. Discuțiile despre dorințele și drepturile adulților domina. Considerațiile despre starea de bine și interesul superior al copiilor sunt ignorate. Ei sunt cei care vor suporta consecințele cele mai mari”. (Christian Concern, 12 noiembrie 2014)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.