Olanda: 650 de nou-născuţi eutanasiaţi pe an

3665

Circa 650 de nou-născuţi sunt eutanasiaţi în fiecare an în Olanda întrucât medicii cred că ei suferă sau că părinţii ar trece printr-un stres emoţional prea mare la moartea naturală a copiilor lor. Acestea sunt principiile Asociaţiei Medicale Regale Olandeze (KNMG).

Circa 175.000 de copii se nasc anual în Olanda. Injecţia letală pentru un nou-născut este etic permisă dacă „perioada de respiraţie terminală (gasping) şi de agonie se prelungeşte, moartea inevitabilă este întârziată în ciuda tratamentului şi aceasta le produce părinţilor o suferinţă severă.”

După prăbuşirea regimului nazist, Olanda a devenit, în anul 2002, prima ţară care a legalizat eutanasia pentru persoanele care au depăşit 18 ani. Dar din 2005 medicii care eutanasiază copii nu mai sunt puşi sub anchetă câtâ vreme respectă principiile Protocolului de la Groningen. Conform acestui Protocol medical, respectat de KNMG, „angoasa părinţilor” este un motiv serios pentru decizia de a eutanasia un nou-născut.

Experienţa unor ţări ca Elveţia, Olanda şi Belgia, ce au legalizat eutanasia, arată că este posibil să obţii moartea cuiva la cerere, deși pedeapsa capitală este, formal, interzisă. (după Life Site News)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


2 COMENTARII

  1. Ramai fara cuvinte. Efectiv. Ce fel de om sa fii sa omori un bebelus?!!! Mai curand nu cred ca este OM cine face asa ceva. E incredibil de dureros.Iar parintii….aceia nu sunt parinti. Probabil bebelusii aceia se nasc cu afectiuni severe, dar e prea de tot. Ce fel de valori sunt acestea? Nu le pot imbratisa, oricate argumente s-ar aduce pt aceasta

  2. Este vremea sfirsitului. Peste tot ,in natura si in natura umana, se vede cum se degradeaza pe zi ce trece tot cei normal ,tot cei moral . Toate legile date de Dumnezeu insu-si sint calcate si pervertite,sint denigrate si se lupta impotriva lor ,impotriva oamenilor ,a familiei si-a Lui Dumnezeu de fapt. Cel rau intra in mintea oamenilor fara Dumnezeu si perverteste totul.Vrea sa rastoarne totul.Mare ,mare atentie!!! Acum si chiar azi ,este timpul sa-l cautam pe Dumnezeu si sa ne apropiem de El cu toata inima noastra cu tot cugetul nostru ( mintea noastra) cu toata fiinta si cu toata credinta si toata dragostea noastra!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here