Essure: scandalul produs de un dispozitiv contraceptiv pentru femei

3373

În urmă cu câţiva pe piaţa americană a fost lansat un dispozitiv contraceptiv pentru femei, Essure, destinat să producă o sterilitate permanentă. Sistemul Essure este introdus ăn trompele uterine cu ajutorul endoscopului (histeroscopie). El va produce iritaţia trompei, apoi inflamaţie şi în final o cicatrice care va obstrua trompa (ceea ce se numeşte popular „înfundarea trompelor” şi nu permite fertilizarea ovocitului). Metoda duce la sterilitate permanentă şi atrage prin faptul că este mai puţin invazivă decât ligaturarea trompelor.

O serie de efecte secundare ale acestei proceduri, prea puţin explicate, s-au soldat cu procese, iar activista Erin Brockovich a devenit o voce în campania de sensibilizare a publicului cu privire la pericolele acestei metode.

Printre efectele secundare se numără: hemoragia, perforarea de organ, durerea abdominală cronică; unele cazuri au necesitat extragerea chirurgicală a uterului (histerectomie) şi s-a înregistrat şi un deces. După mai mult de o mie de plângeri depuse de femei ce au avut de suferit, a fost iniţiată o campanie ce vizează retragerea dispozitivului Essure de pe piaţă. (după Life Site News)

 

 


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here