Rusia: Iniţiativă legislativă pentru interzicerea avorturilor la cerere

3298

Evgheni Fedorov (Partidul Rusia Unită), deputat în Duma de Stat, i-a propus prim-ministrului Federaţiei Ruse, Dimitri Medvedev, un proiect de interzicere a avortului la cerere, cu excepţia cazurilor în care viaţa mamei este pusă în pericol, reltează Life Site News.

În Rusia circa 90% dintre femeile de peste 30 de ani au efectuat cel puţin un avort; anual aici sunt efectuate peste 900 mii avorturi.

Dimitri Baranov, preşedintele asociaţiei Luptători pentru Viaţă, a declarat că proiectul legislativ reprezintă o premieră pentru cei care încearcă să apere viaţa de la concepţie, deşi termenul de „pericol pentru viaţa mamei” poate include practic orice şi astfel legea ar putea fi uşor ocolită.

Interzicerea completă a avortului este dezideratul organizaţiilor pentru viaţă şi al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Luptători pentru Viaţă consideră că, deşi circa jumătate dintre ruşi se declară împotriva avortului, doar 10% dintre ei ar aproba interdicţia. Avortul este perceput ca o problemă foarte personală de generaţiile mai vârstnice, care au trecut prin una sau mult intervenţii.

În Dumă nu există nici un partid declarat pro life. În ultimii ani conducerea Rusiei a luat măsuri pentru încurajarea natalităţii şi a familiilor mari, într-o încercare de stoparea a declinului demografic.

Asociaţiile pentru viaţă estimează că peste câţiva ani o iniţiativă de interzicere completă a avortului s-ar putea bucura de sprijinul a doua treimi din populaţie. Acum rămâne de văzut dacă proiectul propus va întruni un număr suficient de voturi.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here