Rezoluție privind intoleranța împotriva creștinilor, adoptată de Consiliul Europei

1093

La inițiativa parlamentarului moldovean Valeriu Ghilețchi (PPE), Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat pe 29 ianuarie rezoluția Abordarea intoleranței în Europa, cu un accent special pe creștini” („Tackling intolerance in Europe with a special focus on Christians”).

Adunarea a adoptat documentul cu 67 voturi pentru, 2 contra și 15 abțineri.

Puteți citit textul Rezoluției aici.

Clic aici petru dezbaterea dinaintea votului (video).  

Din partea României au fost prezenți domnii Cezar Preda și Daniel Fenechiu, deputați, ambii votând favorabil. Lista completă a rezultatelor votului: Clic aici.

Felicitându-l pe dl. Ghilețchi, pastor baptist din Chișinău, încercăm un scurt comentariu al semnificației votului:

În timp ce aproape toate grupurile sociale, reale sau inventate de motivații ideologice, beneficiază de protecție specială prin așa-numita „legislație anti-discriminare”, există un grup masiv, majoritar, care deși reprezintă moștenirea morală și spirituală care a dus la formarea identității civilizației europene, este marginalizat: creștinii.

Într-o societate din ce în ce mai mult dominată de un secularism agresiv, creștinii riscă marginalizarea.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]
  1. Există un dublu standard în discursul public, conform căruia cele mai infecte insulte direcționate către credința creștină sunt considerate „libertate de expresie” și acceptate, deși n-ar fi niciodată permise dacă ar fi îndreptate contra altor religii sau sau a sensibilităților seculare, precum cele privind statutul intangibil al „drepturilor sexuale și reproductive”.
  2. Credința creștină este tolerată doar dacă nu are niciun fel de relevanță în spațiul public – dacă însă, un funcționar public își declară adeziunea la valorile creștine, precum medicii care refuză avortull sau eutanasia, aceasta poate duce la finalul carierei sale.
  3. În anumite țări, agenții de adopție afiliate cultelor au fost silite să oprească activitatea deoarecere refuză să se supună noilor dogme seculare care pretind că părinții pot fi și de același sex.
  4. Părinții creștini care nu doresc pentru copiii lor o curiculă școlară contrară ordinii morale din familie riscă sancțiuni sau decădere din drepturi.
  5. Există, de asemenea, o creștere rapidă a actelor de vandalism contra bisericilor și simolurilor religioase creștine.

Deși fără putere legislativă, rezoluția APCE poate constitui un bun punct de plecare în stoparea discriminării anti-creștine din Europa.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here