Slovacia: Referendumul pentru familie, participare slabă dar mesaj clar

Aproape 95% dintre participanții la referendumul pentru modificarea Constituției din Slovacia au fost de acord că nicio altă uniune cu excepția celei dintre un bărbat și o femeie nu poate fi numită căsătorie. De asemenea, 92% au fost de acord cu interdicția adopției de copii pentru cuplurile de același sex, iar 90% au considerat că orele de educație sexuală nu pot fi obligatorii.

Însă referendumul, convocat ca urmare a unei campanii cetățenești de strângere de semnături, nu va avea efect legal în mod automat, de vreme ce doar 21,4% din alegători s-au prezentat la urne, adică mai puțin de jumătate față de minimmul de 50% care ar fi dus la validarea lui.

21,4% însă este mai mult decât participarea la alegerile europalramentare de anul trecut, care a fost de doar 14% în Slovacia, și cam jumătate din cea înregistrată la ultimele alegeri prezidențiale.

Reamintim că pe lista de vot au fost 3 întrebări:

  • Sunteți de acord ca nicio altă formă de coabitare, în afara legăturii între un bărbat și o femeie, să nu fie numită căsătorie?
  • Sunteți de acord că nici un cuplu sau grup de persoane de același sex nu ar trebui să poată adopta sau crește copii?
  • Sunteți de acord ca școlile să nu poată solicita copiilor să participe la (ore de) educație referitoare la comportamentul sexual sau eutanasie, dacă părinții sau copilul însuși nu sunt de acord cu conținutul materiei?

Prima solicitare a fost deja înscrisă în textul constituției slovace prin decizie a Parlamentului, anul trecut, ceea ce a contribuit, evident, la reducerea interesului pentru participarea la vot.

Desigur, invalidarea rezultatului va da ocazia lobby-ului politic pro-homosexual să încerce să utilizeze în favoarea sa situația. Adevărul este însă că referendumul a dat ocazia tuturor să-și exprime democratic opinia. Cei care au votat DA înseamnă 20% din populație, într-adevăr, însă cei care au votat NU sunt mai puțin de 1%. Cu alte cuvinte, mai puțin de 1% din populația Slovaciei a optat pentru „familia” unisex.

SME
source: http://www.SME.sk
Ceea ce ne reamintește că, nicăieri în lume unde fabricația ideologică numită „căsătorie între persoane de același sex” a ajuns în textul legii, ea nu a fost adusă acolo printr-un vot popular…

Putem acum actualiza harta căsătoriei în Europa, astfel:marriage_map-150123

  1. Cu verde închis, țările care au înscrisă în Constituție protejarea familiei naturale.
  2. Cu verde deschis, țările în care există legi (exclusiv Constituția) care protejează familia naturală.
  3. Cu portocaliu, țările care permit „parteneriatul civil” unisex (primul pas către legiferarea „căsătoriei” unisex).
  4. Cu roșu, țările care permit prin lege (exclusiv Constituție) „căsătoria” unisex.
  5. Nicio țară nu are înscrisă în Constituție „căsătoria” unisex.

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here