„40 de zile pentru viață” se mută la Cluj-Napoca. Rugăciune publică pentru oprirea avorturilor

1725

 „Şi se va smeri poporul Meu, care se numeşte cu numele Meu, şi se vor ruga şi vor căuta faţa Mea, şi se vor întoarce de la căile lor cele rele, atunci îi voi auzi din cer, le voi ierta păcatele lor şi le voi tămădui ţara.” (2 Cronici 7:14)

Din 18 februarie, în Cluj-Napoca, începe cea mai mare mișcare pentru viață!

40 de zile pentru viață este campania care își propune să marcheze începutul încetării avorturilor în orașul Cluj-Napoca. Acțiunea are loc pentru prima dată în România, în perioada 18 februarie-29 martie. Creștinii, invitați să susțină lupta pentru viață, au posibilitatea să se implice prin intermediul celor trei piloni principali: veghea pașnică, mobilizarea comunității, rugăciunea și postul.

Timp de 40 de zile, în fața clinicii de obstetrică-ginecologie (II) „Dominic Stanca”, în intervalul orar 7:00-19:00, rugăciunea pentru viață va fi prezentă în mod constant. Angajamentul la programul de veghe se face pe baza unui formular, disponibil pe site-ul oficial: 40dezile.lifenation.org și pe pagina FB a campaniei, facebook.com/40de zile. De asemenea, este necesară semnarea unei declarații „de pace”, prin care participanții își asumă un comportament pașnic, în conformitate cu viziunea campaniei. Cel de-al doilea pilon fundamental se referă la mobilizarea comunității pentru a răspândi mesajul referitor la demnitatea vieții umane: fiecare viață este unică, irepetabilă și prețioasă. Postul și rugăciunea reprezintă, de asemenea, o susținere necesară în lupta pentru viață și pot fi îndeplinite în mod individual, indiferent de locul unde se află persoanele implicate și de programul de lucru al acestora. Însă prezența fizică în stradă este importantă pentru ca Dumnezeu să cultive efectele rugăciunii și ale postului. 40 de zile pentru viață se desfăşoară simultan în 18 țări din lumea întreagă, în campania de primăvară, alte ţări având opţiunea de a o întreprinde în toamnă, în perioada septembrie-noiembrie.

Iniţiativa 40 de zile pentru viaţă vine ca răspuns la numărul de avorturi din ce în ce mai mare și la răspândirea acestui fenomen care distruge vieți. Misiunea campaniei este de a aduce împreună trupul lui Cristos într-un spirit de unitate timp de 40 de zile, pentru a atrage de la Dumnezeu harul schimbării inimilor și minților dinspre o cultură a morții înspre cea a vieții, punând astfel capăt avorturilor. Rezultatele în ceea ce priveşte salvarea vieţii sunt măsurabile. Până acum, campanii 40 de zile pentru viaţă au fost organizate în 559 de comunităţi, din 27 de ţări. Mai mult de 9600 de copii au fost declaraţi salvaţi de la avort. Numărul avorturilor pe plan local a scăzut – chiar şi cu 28%. Femeile care au trecut prin experiența avortului găsesc vindecare şi iertare. În fiecare oraş, sute de oameni – sau chiar mai mult de 1000 în unele cazuri – se implică pentru prima dată în proiectele locale de salvare a vieții.

Viziunea de a accesa puterea, îndurarea şi iubirea lui Dumnezeu prin rugăciune, post și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor începe la Cluj-Napoca. Vă așteptăm cu inima deschisă să ne unim în rugăciune, pentru ca viața să triumfe!


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here