Administrația Obama vrea să oblige organizațiile religioase să ofere avorturi copiilor refugiați

1862

NEW YORK, 20 februarie (C-Fam) Administrația Obama pregătește emiterea unor noi reguli care ar impune organizațiilor caritabile să ofere avorturi copiilor refugiați care intră pe teritoriul SUA neînsoțiți de părinți. Organizațiile filantropice religioase afirmă că acest lucru contravine drepturilor părinților și reprezintă o încălcare a drepturilor de conștiință ale grupărilor religioase care ajută la stabilirea copiilor refugiați.

Opinia publică are termen până luni, 23 februarie, să trimită comentarii cu privire la aceste reguli, emise accelerat în Ajunul Crăciunului. Administrația consideră că ar fi „contrar interesului public” să se aștepte „până la finalizarea unui proces de notificare și comentarii ale opiniei publice”. Administrația susține, de asemenea, că nu este necesară analiza Congresului SUA și că nu există niciun impediment din perspectiva federalismului și niciun impact asupra familiilor în noile reglementări.

Conform acestora, se impune organizațiilor religioase subvenționate de stat care se ocupă de refugiați să facă trimiteri pentru contracepție de urgență (pilula de după, care poate fi avortivă – n. red.), să încheie cu parteneriate cu grupări care prestează avorturi sau să notifice guvernul federal, care ar urma să facă aranjamente pentru avort. În caz de neconformare, organizațiile nu vor fi eligibile pentru ajutor federal.

Personalul din cadrul agențiilor catolice a declarat pentru Friday Fax că au transmis administrației Obama obiecțiile lor față de noile reguli. Acestora li se cere să se conformeze nu mai târziu de 24 iunie 2015.

Regulile impun, de asemenea, ca organizațiile pentru refugiați să își instruiască personalul cu privire la „LGBTQI” și identificarea copiilor neînsoțiți „transgender și intersex”. Conform regulilor:

„«Genul» se referă la atitudinile, sentimentele și comportamentele pe care o cultură dată le asociază cu sexul biologic al unei persoane” și

„Acest termen nu trebuie confundat cu «sexul», [care] se referă la starea biologică a unei persoane și este clasificat de obicei drept masculin, feminin sau intersex.” [hermafrodit – n.red.]

Pentru a ajuta personalul să identifice sexul unui copil, regulile oferă următoarele îndrumări:

„Există o seamă de indicatori ai sexului biologic, inclusiv cromozomii sexuali, glandele gonade, organele reproducătoare interne și organele genitale externe.”

„«Identitatea de gen» se referă la sentimentul despre sine ca fiind masculin, feminin sau transgender”, se mai afirmă în document.

Mai multe instrumente juridice pentru drepturile omului impun națiunilor să protejeze copiii de comportamentul prădător al adulților. În cazurile în care părinții sunt în viață, acest aspect include dreptul acestora de a-și crește copilul conform credințelor lor religioase proprii.

Cu toate acestea, în 2013, UNICEF a emis un raport în care se afirmă că, încă de la vârsta de 10 ani, copiii au „dreptul” la „servicii de sănătatea reproducerii” fără acordul părinților. Pentru a-și justifica afirmația, UNICEF a făcut referire la comentariile comisiei care supervizează aplicarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului. Aceeași comisie a informat Vaticanul anul trecut că opoziția sa față de relațiile sexuale adolescentine și avort reprezintă o încălcare a Convenției.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Experții organizațiilor religioase au declarat pentru Friday Fax că oamenii pot trimite comentarii administrației Obama pentru a transmite că cerința de a presta, a încheia parteneriate sau a face trimiteri pentru avort reprezintă o violare a drepturilor de conștiință.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here