Declarație: FEMEILE LUMII

1931

Femeile lumii (Women of the World) este o inițiativă a organizației Profesioniști pentru Etică (Profesionales por la Ética) împreună cu Femina Europa, Istituto di Studi Superiori sulla Donna și Woman Attitude care își propune să facă instituțiile internaționale conștiente de ceea ce femeile lumii cred și cer.

Declarația de mai jos, pe care sunteți invitate, dragi femei românce, să o semnați – prezintă 10 idei despre rolul femeii, identitatea feminină și maternitate, împreună cu 5 solicitări esențiale.

Declarația va fi făcută publică și comunicată oficialilor și instituțiilor din lume pe 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii.

Avem nevoie de sprijin pentru a contracara feminismul radical și ideologia gender.

Este rândul nostru, al femeilor reale și al feminismului adevărat.

Semnați și răspândiți!

FEMEILE LUMII

Noi, Femeile Lumii, membre ale entităţilor semnatare de mai jos, declarăm că:

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

I. Femeile şi bărbaţii trebuie să îşi recupereze şi să-şi reafirme identitatea şi complementaritatea în propriul interes, al familiei lor, al pieţei muncii şi al societăţii în general.

II. Există o identitate feminină, care se dezvoltă la deplina sa dimensiune în complementaritate şi reciprocitate cu bărbatul.

III. Femeile au o contribuţie unică la stabilitatea familiei, a forţei de muncă, a societăţii şi la binele comun.

IV. Rolul femeilor în societate trebuie dezvoltat sub toate aspectele fără discriminare, violenţă sau exploatare, ceea ce reprezintă una din provocările mileniului.

V. Maternitatea este înzestrată cu valoare şi demnitate unice.

VI. La ora actuală, în ţările occidentale, femeile sunt discriminate pe criteriul maternităţii.

VII. Maternitatea reprezintă un avantaj pentru femeile din câmpul muncii şi este profitabilă pentru societate per ansamblu.

VIII. Maternitatea şi devotamentul femeii faţă de familie nu îi reprimă acesteia dezvoltarea personală sau intelectuală, din contră, îi consolidează personalitatea şi dezvoltarea identităţii sale feminine.

IX. Munca prestată în gospodărie şi dedicarea exclusivă sau aproape exclusivă pentru familie reprezintă o valoare socială şi economică.

X. Adevărata emancipare a femeii implică libertatea de a fi femeie şi a trăi ca atare.

De aceea, cerem:

1. Acordarea de recunoaştere universală şi respect pentru identitatea feminină şi demnitatea acesteia, precum şi pentru adevărata egalitate între bărbat şi femeie, în complementaritatea şi reciprocitatea lor.

2. Politici internaţionale care să apere alegerile libere făcute de femei, pentru o adevărată reconciliere între viaţa de familie şi ce
a profesională.

3. Recunoaştere universală de către legislaţia internaţională a valorii muncii tăcute şi aparent invizibile prestate de femei în familie şi adoptarea universală a termenului de „dedicare exclusivă familiei” în nomenclatorul ocupaţiilor.

4. Adoptarea unui cadru internaţional de politici publice cu scopul de a proteja femeile din câmpul muncii care vor să aibă copii sau care vor să se dedice parţial sau exclusiv îngrijirii şi sprijinirii celorlalţi membri ai familiei, pentru eradicarea oricărei forme de discriminare faţă de acestea.

5. Interzicerea internaţională a practicii maternităţii pentru terţi („mame-surogat”). Aceasta reprezintă o violare a demnităţii femeii şi copilului. Este o nouă formă de exploatare a femeii şi de trafic de persoane, transformând copilul în obiect al unei tranzacţii contractuale.

SEMNEAZĂ AICI


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here