Marea Britanie: Avortul selectiv (pe motiv de sex al fătului) poate continua

1859

Una din numeroasele întrebări la care partizanii avortului, fie ei politicieni sau „activiști civici”, nu pot oferi un răspuns decent este: ar trebui avortul să fie permis inclusiv pe motiv că nenăscutul are sex feminin? Având în vedere pretenția celor în cauză că apără drepturile femeilor, răspunsul „DA” n-ar face decât să sublinieze natura schizofrenică a ideologiei avortiste. În același timp, răspunsul NU este respins vehement întrucât libertatea avortului ar trebui să fie „totală”, consideră aceiași.

Dilema fără ieșire a fost subiectul unei dezbateri din Camera Comunelor a Parlamentului britanic, săptămâna trecută. În cele din urmă, deputații au respins propunerea de a clarifica în lege că avortul motivat doar de sexul nedorit al copilului este ilegal, relatează BBC.

Punctul de vedere al guvernului a fot acela că avortul selectiv pe criteriu de sex ar fi „deja ilegal”. Parlamentarul conservator Fiona Bruce, autoarea amendamentului menționat, a spus însă că nici vorbă de așa ceva și că legea poate fi „interpretată diferit”. Amendamentul său a fost respins cu 292 voturi la 201.

Unii politicieni pro-avort au motivat împotrivirea prin aceea că un astfel de amendament, odată adoptat, ar „conferi personalitate fetusului”. Iar persoanele, se știe, sunt purtătoare de drepturi, precum dreptul la viață – adică exact ce sperie mai tare clica avortistă de pe mapamond. Oricum, prin aceasta, adversarii propunerii legislative au recunoscut, fără să vrea, ceea ce vreme de decenii au negat vehement, în ciuda tuturor dovezilor științifice și a bunului simț: anume, că fătul este o ființă umană.

Cu alte cuvinte, dragi cititori, există ființe umane cărora li se refuză orice fel de drepturi umane. Și când te gândești că cei care emit astfel de teorii se pretind campioni ai drepturilor omului


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here