Peste 157.000 de semnături contra rapoartelor pro-avort Panzeri și Tarabella. Semnează și tu!

4732

Raportul Tarabella (Raportul UE despre Egalitatea de Gen pe 2013) ajunge pe 10 martie 2015 în plenul Parlamentului European, propunând stabilirea unui aşa-zis „drept la avort”.

Practic, paragraful 45 al raportului cere statelor membre să asigure accesul femeilor la avort, eliminând astfel în mod expres orice protecţie legală pentru dreptul la viaţă al copiilor nenăscuţi.

Semnează şi promovează şi tu o petiţie prin care să îi faci pe europarlamentari să înţeleagă că nu susţii acest demers legislativ: http://www.citizengo.org/en/19722-eu-parliament-vote-right-abortion

Pe 12 martie va fi analizat în plenul Parlamentului UE şi un raport al social-democratului italian Pier Antonio Panzeri, care analizează situaţia drepturilor omului şi a democraţiei, menţionând explicit în paragraful 136:

Cerem UE şi statelor membre să recunoască (…) dreptul de a accesa în mod electiv mijloace de planificare familială şi proceduri de avort sigure şi legale.

Aceasta se întâmplă deşi, pe 10 decembrie 2013, un alt raport, introdus de socialista portugheză Edite Estrela, care cerea instituirea unui ”drept la avort”, a fost respins de parlamentarii europeni, la cererea a sute de mii de cetăţeni.

Semnează şi tu petiţia prin care peste 155.000 de cetăţeni UE le cer europarlamentarilor să respingă această abordare periculoasă pentru drepturile celor mai vulnerabile persoane, copiii nenăscuţi, care, din păcate, nu sunt consideraţi cetăţeni cu drepturi depline şi înainte de naştere: http://www.citizengo.org/en/19722-eu-parliament-vote-right-abortion

Textul petiției este următorul:

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

RESPECTAȚI SUBSIDIARITATEA ȘI DREPTUL LA VIAȚĂ!

Stimate eurodeputat:

Sute de mii de cetățeni europeni și-au arătat opoziția față de „Raportul Estrela”, ce pretindea consacrarea, în contextul comunitar, a „dreptului la avort”. Cum probabil știți deja, raportul a fost respins, aprobându-se o rezoluție ce stabilea următorul fapt:

„Formularea și implementarea sănătății sexuale și reproductive și a educației sexuale în școli este de competența statelor membre”.

Din nefericire, această poziție este discutată în acest moment și amenințată de două rapoarte: unul prezentat de belgianul Tarabella – cu privire la Egalitatea de Gen în UE – și altul de italianul Pier Antonio Panzeri, în ceea ce privește drepturile omului și democrația în societatea și politica Uniunii Europene.

În calitate de cetățean european, vă cer să nu permiteți ca Parlamentul European să își depășească atribuțiile, ci să apere principiul subsidiarității ce guvernează tratatele și spiritul fondator al construcției europene.

Vă rog, refuzați textele ce pretind promovarea „dreptului la avort” în contextul european: paragrafele 44 și 45 al raportului Tarabella și paragraful 136 al raportului Panzeri. Dacă aceste paragrafe nu vor fi respinse, vă rog să votați împotriva întregului text al rapoartelor, în cadrul Parlamentului.

Sper să acționați precum niște reprezentanți europeni în adevăratul sens al cuvântului și mereu în limitele bunului simț, votând în conformitate cu principiile eticii.

SEMNEAZĂ AICI


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here