Australia și Lituania mențin integritatea căsătoriei

Tony-AbbottPartidul Liberal din Australia (liberal în sensul originar al cuvântului; liberalismul a fost întemeiat pe jusnaturalism, adică dreptul natural) care este și partid de guvernământ, își menține susținerea solidă pentru căsătoria heterosexuală și monogamă. În ciuda zvonurilor că premierul Tony Abbott (foto) și-ar fi redus opoziția față de deconstrucția căsătoriei și legiferarea așa-zisei „căsătorii între persoane de același sex”, o astfel de măsură nu a fost discutată la recenta reuniunea a liderilor PL din 24 martie.

Lyle Shelton de la organizația Australian Christian Lobby ne relatează că parlamentarii liebrali au primit cu această ocazie peste 20.000 de mesaje email pe tema căsătoriei, din care peste 80% favorabile căsătoriei autentice. Australia este una din ultimele națiuni occidentale care mai păstrează adeziunea la valorile familiei.

***

Lithuania_Prime_Minister_Algirdas_BUTKEVICIUSPremierul lituanian, Algirdas Butkevicius, s-a declarat împotriva unui proiect legislativ care urmărește instituționalizarea „parteneriatului civil” între persoane de același sex. Proiectul a fost inițiat de 9 parlamentari, din care 5 membri ai partidului său, Social-Democrat.

„Nu, Am opinia mea pe care mi-am exprimat-o în numeroase ocazii,” a răspuns dl. Butkevicius la întrebarea jurnaliștilor dacă susține propunerea legislativă.

Conform premierului, cei 5 social-democrați semnatari ai proiectului de lege nu reflectă poziția partidului.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here