Suedia: un nou cuvânt în dicționar, pentru „oameni de genul neutru”

3825

„Revoluția culturală” continuă neabătut în Suedia, țară la care mulți români se referă ca la un adevărat „paradis social”. Paradis în care lupii au fost puși de pază la toate stânile – și în primul rând la cele academice.

Nu e niciun secret că manipularea limbajului este esențială în procesul de provocare a unor schimbări profunde în societate, ceea ce constituie scopul „revoluției culturale”. Cuvintele induc concepte; conceptele, comportamente; comportamentele, tendințe sociale generale. Luați de exemplu „întreruperea sarcinii” în loc de „avort”, sau „produs de concepție” în loc de „copil nenăscut”, menite să excludă din conștiința publică orice conotație morală a actului avortului.

Dicționarul oficial al limbii suedeze va include, de luna aceasta, un nou cuvânt ce va desemna genul neutru, informează The Guardian. Nu este vorba despre banalul gen netru din gramatică, ci de un substantiv care va desemna omul care nu e nici bărbat, nici femeie.

Acest cuvânt, „hen”, va fi adăugat oficial la pronumele „han” (el) și „hon” (ea) ca unul din cele 13.000 de cuvinte noi, în recenta revizuire a Dicționarului Academiei Suedeze.

Dacă nu este nici bărbat și nici femeie, atunci ce este? Fie este vorba despre un „transgender”, fie persoana în cauză consideră că nu aparține niciunui „gen” sau că genul este irelevant sau refuză să îl precizeze din motive personale.

Este lesne de înțeles confuzia pe care știrea o produce printre cititorii nefamiliari cu ideologia „gender”. Subiect frecvent abordat pe blogul nostru, „gender” este o teorie sociologică în conformitate cu care identitatea socială a individului este diferită de cea dictată de sexul biologic. Pentru „conservatori” (adică pentru oamenii întregi la minte) există doar două sexe: bărbat și femeie, diferiți, complementari, egali în drepturi civile. „Gender” a fost inventat de curentul de stânga în timpul „revoluției sexuale” a anilor 1960 și a fost rafinat de ideologii feminiști care pretind de altfel că există numeroase „genuri” (bărbat, femeie, neutru, transgender etc.), o persoană putând aparține de oricare sau de mai multe, simultan sau alternativ, indiferent de caracteristicile sexuale.

Spre lămurire a se vedea articolele:

  1. Teoria genului (gender) și pericolele sale
  2. Teoria genului: intenții generoase, efecte secundare dezastruoase
  3. Teoria genului răstoarnă alfabetul uman: episcopul Nunzio Galantino

Ideologia gender nu are niciun fel de susținere științifică, dar a fost îmbrățișată de feminismul radical și de lobby-ul homosexual din motive evidente – dacă sexul indivizilor este irelevant pentru devenirea și comportamentul lor, atunci nu are nicio logică să limitezi căsătoria la un bărbat și o femeie.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

VIDEO: Gabriele Kuby despre „revoluţia sexuală globală” și distrugerea identității naturale a indivizilor”

Suedezul „Hen” a fost inventat în anii 1960, când masculinul omniprezent „han” devenise incorect politic și a fost gândit pentru a ieși din matricea heterosexuală bărbat/femeie.

Însă abia în anii 2000 a intrat în uz cu adevărat, prin lobby-ul comunității LGBT, iar în ultimii ani a luat amploare și a pătruns și în educație. În Suedia există unități de învățământ „neutre” unde copiii sunt supravegheați atent ca să nu cumva să își asculte instinctul natural asumându-și rolurile tradiționale. Hainele, jucăriile, materialele didactice sunt „neutre” într-un experiment demn de lumea lui George Orwell:

Diferenţierea de gen dispare din şcolile suedeze

Acum, odată cu includerea în dicționar, pronumele „neutru” „hen” va putea fi folosit în acte oficiale, instanțe, cărți și a început să-și piardă din conotația activistă pentru a intra în uzual.

Ceea ce, evident, este exact ce-au intenționat strategii săi.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here