Acțiune contra avortului târziu și a infanticidului la Consiliul Europei

1354

Cititorii blogului nostru au remarcat că, în ultimele luni, pe prima pagină este postată invitația de a semna o petiție-apel către Consiliul Europei, prin care i se cere acestuia să intervină pentru a pune capăt practicii inumane a infanticidului în cazul copiilor care se nasc vii după un avort în stadiu avansat al sarcinii.

Acum, după atingerea pragului de 185.000 de semnatari ai petiției, inițiatorii – Centrul European pentru Lege și Justiție – European Center for Law and Justice (ECLJ), ONG cu profil juridic având sediul la Strasbourg și condus de prietenul nostru dr. Gregor Puppinck – anunță că va remite petiția la cabinetul președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Biroul permanent al APCE va decide dacă o va înainta spre examinare uneia dintre Comisiile permanente.

Va fi pentru prima dată când un număr atât de mare de cetățeni va uza de dreptul de petiționare a Consiliului Europei.

Reamintim mai jos textul petiției – încă nu este târziu să o semnați!

Petiție către CONSILIUL EUROPEI

În atenția Președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și a membrilor Biroului

În fiecare an, mulți copii se nasc vii după avorturi în sarcini avansate. În cele mai multe cazuri, acești copii sunt lăsați să moară fără îngrijire și sfârșesc în chinuri, uneori după câteva ore, sau sunt uciși direct prin injecție letală sau sufocare, apoi sunt aruncați împreună cu deșeurile organice.

Ca urmare a refuzului Comisarului pentru Drepturile Omului și a inabilității Comitetului de Miniștri de a afirma că toți nou-născuții au dreptul la viață și îngrijirea sănătății, vă solicităm să includeți acest subiect în agenda Adunării, în conformitate cu Articolul 65 al Regulilor de Procedură ale Adunării.

Vă solicităm să investigați practica infanticidului neonatal și să o condamnați ferm.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

În special vă rugăm să reamintiți că toate ființele umane născute vii au același drept la viață, integritate fizică și îngrijirea sănătății fără discriminare bazată pe circumstanțele nașterii, în conformitate cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului și cu Convenția privind Drepturile Copilului.

Consiliul Europei nu poate abandona datoria sa de a garanta drepturile fundamentale ale tuturor ființelor umane.

Un copil născut prematur este o ființă umană și merită să fie protejat!

Cu sinceritate,
[Numele]

SEMNAȚI AICI http://citizengo.org/en/13831-condemn-neonatal-infanticide


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here