VIDEO Cel mai nou grup de presiune: lobby-ul „supraponderalilor”. Cum a devenit obezitatea morbidă „criteriu de discriminare”

În căutarea obsesivă a unor noi motive de „luptă contra discriminării” au venit la rând… grașii. Pardon, supraponderalii. Nu, nu ne înțelegeți greșit; batjocura la adresa oamenilor supraponderali este inadmisibilă, însă de aici și până la a portretiza excesul de greutate corporală drept criteriu de non-discriminare sau, mai grav, la a transforma obezitatea în motiv de „mândrie” și „diversitate” e o cale lungă.

În SUA se manifestă o nouă formă a feminismului radical: lupta contra prejudecăților „patriarhale” conform cărora femeile grase nu sunt „frumoase” și doar cele cu dimensiuni corporale croite după un „standard fascist” și „plin de prejudecăți” ar fi preferate de bărbați. În media și activismul social a început prezentarea și chiar promovarea obezității ca pe un fel de „alegere”, care ar genera automat dreptul la un tip de protecție specială.

Obezitatea, în special cea morbidă, metamorfozată într-o „frumusețe specială” de reprezentantele „noului val” feminist înseamnă BOALĂ, scris cu litere mari și roșii. Nu sunteți pe un blog de medicină, dar știți, suntem convinși, despre marile probleme de sănătate asociate cu supraponderalitatea.

Mai mult decât atât, proiectele media în care femei suferind de obezitate morbidă sunt dezbrăcate și arătate ca noile standarde ale feminității au o insistentă nuanță perversă.

Cum nici bătrâna Europă nu poate rămâne mai prejos când vine vorba despre lupta contra „discriminării”, EUROBESITY, „rețeaua europeană împotriva discriminării persoanelor supraponderale” (în jargonul politic corect este utilizat termenul „supersized”) profită de o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene prin care se constată că supraponderalii sunt victimele discriminării.

EUROBESITY a transmis Comisiei Europene o scrisoare prin care afirmă că:

  1. La fel ca și „genul”, rasa sau orientarea sexuală, obezitatea nu este o alegere.
  2. Problemele cu care se confruntă obezii sunt foarte similare cu cele cu care se confruntă ale grupuri-victimă precum… ați ghicit, minoritățile sexuale

și de aceea solicită birocraților:

  1. Recunoașterea explicită a obezității drept criteriu de discriminare, la egalitate cu „genul”, vârsta, rasa, religia, orientarea sexuală etc.
  2. Obligarea companiilor private și a furnizorilor de servicii la adaptarea business-urilor pentru a satisface nevoile obezilor. Companii aeriene, producători de uși sau lifturi, țineți-vă bine, avem de lucru pentru voi!
  3. Sugerarea unei „cote de obezitate” în consiliile de conducere ale firmelor PRIVATE. Cu alte cuvinte, nu vă mai alegeți oamenii din board pe criteriu de competență, ci de sex, „orientare sexuală” sau de cât consumă la masa de prânz!

Într-o lume aflată pe marginea prăpastiei economice și sub amenințarea războiului și a terorismului, nici că se putea o preocupare mai reprezentativă pentru nebunia și autismul Occidentului decât transformarea unei boli și a unei patimi într-un motiv de mândrie.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Stupizenia evidentă a considerării obezității drept o stare înnăscută și nu ca ceea ce este, anume consecința directă a unui stil de viață (cu excepțiile de rigoare) nesănătos și profund dăunător nu este departe de cea a considerării homosexualității ca înnăscută, deși ambele afirmații contrazic flagrant toate dovezile științifice. Dragi medici, aveți grijă de acum înainte ce le spuneți pacienților supraponderali, să nu vă dea în judecată pentru discriminare, la fel cum este cazul homosexualilor, cărora Doamne ferește să le sugerezi vreo anomalie!


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.