Opoziție unanimă față de „parteneriatul civil” la Comisia Juridică a Camerei Deputaților

5615

Toți cei 14 membri prezenți ai Comisiei Juridice din Camera Deputaților au votat împotriva adoptării propunerii legislative privind „parteneriatele civile”, denumire sub care era deghizată legiferarea așa-zisei „căsătorii” între persoane de același sex.

Propunerea, care a fost deja respinsă de Senat, va intra la vot final în plenul Camerei (decizională) cu recomandarea de respingere definitivă. Deși teoretic plenul are decizia în mâna sa, acesta nu trece practic niciodată peste recomandarea comisiei juridice, care are cel mai greu cuvânt de spus în materie de legislație.

La dezbatere au fost prezenți reprezentantul Patriarhiei și membri ai societății civile, atât opuși adoptării propunerii (Coaliția pentru Familie și Constituție, Asociația „Părinți pentru Ora de Religie”) cât și favorabili (organizația „minorităților sexuale”, „Accept” și Fundația „Stânga Democratică”).

Apărătorii familiei naturale au fost reprezentați de dl. Paul Șușman, doctor în drept, care a fost și delegat din partea organizației juridice internaționale ADF International – „Alliance Defending Freedom International”.

paul-susman_resize
P. Șușman, în centru

Pentru a afla mai multe despre argumentele împotriva adoptării propunerii legislative, vă invităm să descărcați memoriile depuse de organizațiile care apără familia:

Memoriul Coaliției pentru Familie și Constituție [pdf]

Memorandum comun al Alliance Defending Freedom și al Ordo Iuris [pdf]

Dreptul bărbatului și al femeii de a se căsători și a întemeia o familie – European Center for Law and Justice [pdf]


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here