Respect, compasiune şi delicateţe faţă de persoanele homosexuale. NU legalizării parteneriatelor civile

1255

[box type=”shadow”]Următorul comunicat a fost difuzat de biroul de presă al Bisericii Catolice din România în urma apariției în publicația Adevărul.ro a unui articol despre pretinsa permisivitate a Bisericii Romano Catolice față de recunoașterea de către stat a legăturilor homosexuale (prin parteneriat/căsătorie). Pentru cine nu a aflat, adevarul.ro este cea mai anticreștină publicație de limba română, care a depășit de mult granițele jurnalismului, fie și subiectiv, tranformată în organ de propagandă și agitație anti-BOR în special.[/box]

În urma materialelor apărute în presă despre o aşa-zisă poziţie a Bisericii Catolice faţă de persoanele homosexuale, în contextul dezbaterii lansate în spaţiul public pe marginea propunerii legislative privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex, Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti face următoarele precizări:

Învăţătura Bisericii Catolice (Catehismul Bisericii Catolice) îndeamnă la respect, compasiune şi delicateţe faţă de persoanele homosexuale. Papa Francisc, într-un interviu, a afirmat: „În timpul zborului de întoarcere de la Rio de Janeiro am spus că, dacă o persoană homosexuală este de bunăvoinţă şi e în căutarea lui Dumnezeu, eu nu sunt măsură să o judec. Spunând aceasta, am spus ceea ce spune Catehismul”.

Biserica Catolică nu este împotriva garantării drepturilor civile ale cetăţenilor homosexuali, însă consideră că aceste drepturi pot fi garantate şi fără legalizarea parteneriatului civil, prin care se doreşte de fapt echivalarea acestuia cu căsătoria şi implicit cu familia naturală, întemeiată pe uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Opunându-se legalizării parteneriatelor civile, Biserica Catolică nu vrea să impună o gândire proprie, ci să salvgardeze o realitate naturală care nu este impusă de vreo religie, ci de natura însăşi.

Papa Francisc spunea recent în timpul călătoriei sale în Filipine (ianuarie 2015): „Să fim atenţi la noile colonizări ideologice. Există colonizări ideologice care caută să distrugă familia. (…) Ca familii, trebuie să fim foarte puternici, să spunem ‘nu’ oricărei încercări de colonizare ideologică a familiei. (…) Familia este, de asemenea, ameninţată de tot mai multe încercări din partea unora de a redefini însăşi instituţia căsătoriei prin intermediul relativismului, al culturii efemerului, al unei lipse de deschidere faţă de viaţă”.

„Orice ameninţare la adresa familiei este o ameninţare faţă de societatea însăşi. Viitorul acesteia trece prin familie„, a mai spus Papa, îndemnându-i pe catolici să ocrotească familiile lor, întrucât familia este cea mai mare comoară a unei naţiuni.

Poziţia Bisericii Catolice în această privinţă nu diferă de cea a Bisericii Ortodoxe Române.

(Biroul de presă al Arhidiecezei de Bucureşti)

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here