Parlamentul European a adoptat raportul „Noichl”. Mai mult avort, mai multă „educație sexuală”

1769

Un nou raport controversat, Raportul Noichl, a fost adoptat ieri de plenara Parlamentului European cu un scor strâns: 341 de voturi pentru, 281 contra și 81 de abțineri. Dezbaterea preliminară (video) aici.

Din nou ne aflăm în fața unei situații semnalate acum ceva timp: PE se plictisește de moarte și votează texte trase la indigo (să nu zicem copy paste că în România are o altă semnificație…) care n-au nicio putere de obligativitate – căci aceasta este soarta raportelor din PE – ci urmează să fie folosite ca măciucă politică pentru a hărțui și mai mult legislativele statelor membre întru adoptarea unor măsuri imbecile care cuprind, neapărat, mai mult avort și mai multă „educație sexuală” întrucât acestea sunt, nu-i așa, calea către asigurarea „egalității de gen”. Detalii aici.

Oricum, faptul că Raportul Noichl nu a obținut majoritatea celor 751 de eurodeputați, înseamnă că probabil va avea încă și mai puține efecte decât faimoasele de-acum Tarabella, Lunacek et. co.

Mai puțin plăcută este seria de nereușite ale organizațiilor conservatoare care după două importante victorii: stoparea infamelor rapoarte Estrela și Zuber, nu a mai reușit în ultimele ocazii un lobby cu atâta succes, deși și de această dată aproape o sută de mii de cetățeni și-au petiționat reprezentanții…

Apropo de reprezentanți, iată cum au votat românii:

PSD-iștii (grupul Socialist) plus Norica Nicolai și Renate Weber, rămase în grupul ALDE (liberal) – pentru; PNL-iștii (afiliați acum la PPE) – contra; abțineri – Monica Macovei, Marian Jean Marinescu (PNL- PPE), Cristian Preda, Siegfrid Mureșan (PMP – PPE); nu au votat – Daciana Sârbu (PSD) și Mircea Diaconu (independent afiliat la ALDE).


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here