Bruxelles: reuniune pe tema familiei tradiționale, la inițiativa Reprezentanței Patriarhiei Române

1336

reprezentantii bisericilor ortodoxe pe langa ue la bruxellesLa Bruxelles, reprezentanții Bisericilor Ortodoxe au luat in discutie noi inițiative în apărarea familiei traditionale.

Zilele trecute, sefii reprezentantelor Bisericilor Ortodoxe pe langa Uniunea Europeană s-au reunit la Bruxelles. Maria Hildingsson, secretar al Federației Europene a Asociațiilor Catolice pentru Familie a participat la această întâlnire de lucru.

Tema întâlnirii, organizată la inițiativa Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române, s-a centrat pe raportul „Strategiei Uniunii Europene în domeniul Egalității între Bărbați și Femei din 2015”, aprobat recent de Parlamentul European.

Rezoluția adoptată pe 9 iunie 2015 nu este obligatorie pentru statele membre ale Uniunii Europene, dar reprezintă o încercare serioasă de a exercita presiuni asupra țărilor europene, pentru a distruge reprezentările tradiționale ale căsătoriei și familiei, precum și pentru legalizarea avorturilor etc.

Au fost reprezentate Patriarhia Ecumenică, Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Ortodoxă a Ciprului, Biserica Ortodoxă a Greciei.

În discursul său, Maria Hildingsson a constatat că structurile de lobby, care impun în mod arbitrar o controversă asupra drepturilor minorităților sexuale, au avut o influență excepțională în noua componență a Parlamentului European. În acest context, este necesar ca fortele sanatoase ale societatii europene să se mobilizeze, pentru a stabili în legislația europeană, conceptul general acceptat al căsătoriei între un bărbat și o femeie și al familiei și comuniunii soț (tata și mama) și copiii sai.

Ea și-a exprimat viziunea asupra rezolvarii situației, menționînd, în încheiere, că lobby-urile de mai sus au vrut să facă din Uniunea Europeană un instrument de presiune occidental asupra țărilor din Europa Centrală și de Est, ale căror popoare doresc să-si mențină vechile tradiții și valorile spirituale.

În timpul discuției, reprezentantul Patriarhiei Moscovei a remarcat faptul că pretentia de a echivala uniunile homosexuale cu căsătoria și de a obține pentru astfel de cupluri dreptul de a adopta copii, este un act politic care nu vizeaza apărarea demnității omului, ci alterarea imaginii lui Dumnezeu în om.

De asemenea, el a subliniat rolul important al societății și laicilor in realizarea de proiecte in apărarea vieții și demnității umane.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Inițiativa Bisericii Ortodoxe Ruse în favoarea excluderii avortului din sistemul de asigurari sociale a atras interesul și aprobarea membrilor reuniunii. Membrii reuniunii au discutat, de asemenea, diverse aspecte ale activității Bisericii, in sprijirea stabilitatii societății și păstrarea identității civilizației europene.

Sursa: LONews.ro


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here