„Avem un copil care s-a născut viu după un avort salin. Și nu trebuie să trăiască!”

4733

nounascutSite-ul Lifesitenews.com prezintă un caz cutremurător petrecut în anii 70, într-o clinică din SUA, unde se practica avortul salin, metodă extrem de controversată. Este partea a șaptea dintr-o serie de materiale șocante, despre cum unii copii reușesc să supraviețuiască, in timpul unor intreruperi de sarcină eșuate, iar apoi sunt uciși sau lăsați să moară.

În 1977, avortul era legal în toată țara, pe toată durata celor 9 luni ale sarcinii. Când un medic ginecolog i-a spus adolescentei ”Mary W” că este însărcinată în 28 de săptămâni, tot el i-a sugerat să dea copilul spre adopție, în condițiile în care puțini medici din zonă erau dispuși să facă o intrerupere de sarcină la 28 de săptămâni.

Marry nu s-a lăsat până nu a găsit un ginecolog gata să-i facă intervenția. Și a dat de Dr. William Baxter Waddill, la care a ajuns pe 2 martie 1977, la Spitalul  Westminster, pentru un avort salin (prin infuzie salină).

În prezent, avorturile saline se practică foarte rar, din cauza pericolului la care este expusă mama, dar si a posibilității ca fătul să supraviețuiască. Dar în anii 70 și 80 această metodă era una frecventă. Ea se folosea de obicei pentru a întrerupe sarcina spre sfârșitul celui de-al doilea trimestru. Procedura presupune injectarea în uterul mamei a unei soluții saline. Această substanță arde și otrăvește copilul, după care femeia intră în travaliu, ”dând naștere”, de obicei, unui copil mort.

În cazul lui Marry, medicul i-a injectat soluția salină, după care a plecat, lăsând câteva asistente să se ocupe de pacientă. Se obișnuiește ca medicii să facă acest procedeu, obligând apoi asistentele să asiste la momentele crunte ale avortului și la expulzarea copiilor morți. Marry a născut insa un copil viu, o fetiță.

Inițial, asistentele nu și-au dat seama că aveau în față un copil care trăia. Au luat cordonul ombilical, l-au pus într-o găleată ca sa îl ducă la laboratorul de patologie. Când insă copilul a început să plângă, asistentele s-au panicat și i-au telefonat doctorului Waddill  care era deja acasă. Și nu i-au spus mamei că copilul s-a născut viu. I l-au luat pur și simplu înainte ca tânăra să își dea seama ce s-a întămplat.

În așteptarea medicului, asistentele au curățat copilul, i-au pus un tub de aspirație pentru a-l ajuta să respire și l-au dus într-un salon special. O asistentă neonatolog a început să aibă grijă de fetiță, monitorizându-i bătăile inimii, care erau cele ale unui copil viu.

Ajuns la clinică, dr Waddill s-a înfuriat. Le-a alungat din sală pe toate asistentele și a chemat un alt medic, Dr. Ronald Cornelson. La acel moment legea prevedea că doi medici trebuie să fie prezenți pentru a pronunța moartea prematură a copilului.

Discuția celor doi a fost înregistrată, ajungând probă la proces. Waddill a spus că dacă toți vor spune aceeași versiune, nu vor fi probleme. ”Nimeni nu ne va putea acuza dacă suntem uniți. Spuneți că ați intrat, că copilul nu trăia, și că ați ieșit”, i-a sfătuit el.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Dr. Cornelson a povestit ulterior că a fost convins că nu era vorba de un copil de 28 de săptămâni, ci de 31 de săptămâni. Și că l-a auzit pe Waddill spunând ”Îmi pare rău că te bag în nebunia asta. Avem un copil care s-a născut viu după un avort salin. Și nu trebuie să trăiască!”

Dr. Waddill a cerut apoi clorură de potasiu pentru a o injecta în inima copilului și imediat aceasta s-a oprit. Cornelson nu le-a lăsat pe asistente să intre. Apoi, Waddil a aruncat copilul într-o găleată.

Cornelson susține că l-a întrebat de ce nu lasă copilul în viață. I s-a răspuns: Acest copil nu poate trăi! Pentru că vor fi probleme!

În cele din urmă, Waddil a început să stranguleze copilul sub privirile celuilalt medic și a asistentelor. Nimeni nu a făcut nimic să îl oprească. Waddil a fost auzit când a spus: ”Copilul ăsta continuă să respire!”

La autopsie s-a constatat că copilul a respirat timp de cel puțin 30 de minute. Pe gâtul lui erau vânătăi, ca urmare a strangulării.

Dr. Waddill a fost adus în fața justiției. În ciuda probelor, a mărturiilor privind modul în care l-a strangulat, acuzațiile împotriva sa au fost retrase. Nu a fost niciodată pedepsit pentru fapta sa și nici nu și-a pierdut licența. A continuat să practice întreruperi de sarcină, iar în anul 2000 lucra pentru Family Planning Associates, un lanț de clinici la care se fac avorturi.

Cel puțin 12 femei au murit în urma întreruperilor de sarcină din aceste clinici.

Sursa: Activenews.ro


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here