Propunere de lege în Franța: „promovarea de alternative la avort”

1655

Deputatul Jacques Bompard, primarul orașului francez Orange și președinte al Ligii de Sud, a depus la sfarșitul lunii mai 2015 un proiect de lege care promoveaza soluții alternative la avort.

Dupa ce a evocat „consecințele fizice și psihice” și a amintit ca avortul implica „uciderea unei ființe”, Jacques Bompard a explicat in expunerea de motive ca „Franța este responsabila” pentru faptul ca „in fiecare an (…) 220.000 de femei sunt bulversate și marcate pentru totdeauna de un act ireversibil”. El a adaugat: „Trebuie sa oferim o soluție demna și viabila pentru femei, cu respect pentru demnitatea copiilor pe care ii poarta”.

Jacques Bompard propune ca medicul sa le prezinte femeilor care iau in considerare avortul, „toate problemele cu care (ele) se confrunta și se vor confrunta”. „Ei trebuie sa ajute femeile sa ințeleaga ca așteapta un copil și sa le permita sa asculte bataile inimii lui”, susține Bompard. Deputatul mai afirma ca „medicul trebuie sa (…) prezinte sprijinul existent: ajutoare, drepturi, beneficii, pe care le pot primi de la stat”.

Jacques Bompard subliniaza, de asemenea „nevoia femeilor de a avea timp” sa ia in considerare decizia lor. Pentru el, acest „act este ireversibil” și, prin urmare, ar trebui sa fie „lasata o saptamana sau doua” ca ele sa reflecteze asupra deciziei de a avorta.

Gènéthique.org comenteaza: „Eliminarea perioadei de reflecție inainte de avort a fost adoptata de Adunarea Naționala, in prima lectura la 14 aprilie 2015, in timpul adoptarii proiectului de lege privind sanatatea.”


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here