Fundația Bill Gates finanteaza masiv tehnologia contraceptivelor

2042

Fundația Bill Gates a facut o donație de 5 milioane dolari unui centru de cercetare din Oregon pentru crearea unei pilule unice, care ar sta la baza unei noi metode de contracepție”, care sa fie „atat sigura, cat și de durata”.

Aceasta pilula se va adresa in special „femeilor care au destui copii sau celor care nu-i doresc deloc” și va permite femeilor „sa evite luarea pilulei zi de zi, folosirea prezervativelor cu partenerii lor și schimbarea regulata a implanturilor”. „Scopul nostru este foarte simplu: sa facem fiecare sarcina un eveniment planificat și dorit”, a spus Jeffrey Jensen ginecolog, seful departamentului de cercetare de la Universitatea de Știința și Sanatate din Oregon.

Fundatia Bill Gates a finanțat, de asemenea,  un proiect de dezvoltare in valoare de 6,7 milioane de dolari pentru micro-implanturi, ce ar permite „livrarea sau sistarea de substanțe contraceptive in timp util, pe o durata de pana la 16 de ani”.

Cipul funcționeaza prin injectarea a 30 micrograme de substanța hormonala zilnic in fluxul sanguin, printr-o sarcina electrica mica. „Avantajul acestei soluții, comparativ cu o soluție definitiva este oprirea contracepției in orice moment”, spune Robert Farra, președinte al MicrosoftCHIPS și cercetator la MIT. El a precizat ca „posibilitatea de a activa sau nu cipul permite o flexibilitate anumita pentru cei care doresc sa-și planifice familiile”.
Faza de testare a acestei tehnologii a inceput deja, iar cipul ar putea fi  introdus pe piața incepand din 2018.

Sursa: Toolito, 19 iunie 2015


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here