Rusia: Parteneriat Stat – Biserică pentru prevenirea avortului

1516

Ministerul Sănătății din Rusia a semnat un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Rusă pentru prevenirea avortului și furnizarea de îngrijiri paliative.

Acordul a fost semnat de ministrul Sănătății, Veronika Skvorțova, și de Chiril, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, și a fost publicat pe website-ul departamentului sinodal pentru caritate și servicii sociale al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Articolele 9 și 21 ale acordului stabilesc:

  1. cooperarea „în domeniul sănătății maternale și a copilului, inclusiv al sănătății reproductive, promovării valorilor familiei și prevenirii avortului.”
  2. acțiuni comune pentru „crearea centrelor de criză de sarcină în spitale, cu participarea psihologilor și reprezentanților organismelor religioase ale B.O. Ruse”;
  3. „participarea reprezentanților organismelor religioase ale B.O. Ruse în consilierea femeilor care intenționează să pună capăt sarcinii, în instituțiile medicale”
  4. punerea la dispoziție de spațiu pentru informații furnizate de Biserica Ortodoxă Rusă în standurile informative din instituțiile medicale.

În plus, cele 2 părți vor face eforturi comune „de a furniza asistență și sprijin pentru femeile însărcinate al căror diagnostic prenatal indică malformația fătului, la fel ca și mamelor care dau naștere unui copil cu dizabilități.”

Conform articolului 5 al acordului, B. O. Rusă va coopera cu ministerul Sănătății în pregătirea personalului medical prin formarea și instruirea în ce privește fundamentele spirituale ale activității medicale și prin facilitarea interacțiunii organizațiilor medicale cu organisme ale Bisericii.

Arhiepiscopul Vsevolod Chaplin, președintele departamentului sinodal pentru cooperare între Biserică și societate al Patriarhiei Moscovei, a declarat:

„Sper ca nimeni dintre politicieni nu va ignora să răspundă la această întrebare: dacă susține ideea unui salt în creșterea populației, sau dacă susține acele forțe străine care încearcă și ridică problema așa-numitei planificări familiale, care înseamnă reducerea populației Rusiei.”

Rusia sovietică a fost prima țară din lume care a legalizat avortul la cerere, în 1921. Avortul era văzut de Lenin ca esențial pentru distrugerea familiei țărănești tradiționale, principalul obstacol în calea victoriei revoluției bolșevice. După căderea URSS, în anii 1990-2000 numărul avorturilor a crescut foarte mult iar natalitatea s-a prăbușit, din cauza situației economice și sociale dezastruoase. În ultimii 10 ani însă avorturile s-au redus la jumătate și continuă să scadă, iar natalitatea a crescut peste nivelul țărilor din Europa de vest. Anul 2013 a fost primul an post-1990 în care populația Federației Ruse a crescut prin spor natural.

Pentru detalii și informații suplimentare:

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Epidemia de avorturi din Rusia Sovietică

Rusia interzice publicitatea pentru avort

Ca să scadă rata avorturilor, Ministerul Sănătăţii din Rusia va înfiinţa centre pentru gravide

Rusia: mai puține avorturi, mai mulți copii. Criza demografică, depășită

Există o revigorare demografică în Rusia?


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here