Guvernul SUA anunța riscuri suplimentare ale contraceptivului „Essure”

2129

essureDupa ce a primit mii de plangeri cu privire la efectele negative ale implantului contraceptiv „Essure”, Administrația pentru Alimentație și Medicamente (FDA) a anunțat  ca a actualizat lista de riscuri și complicații asociate cu dispozitivul, adaugand ca va avea loc o audiere publica la 24 septembrie a.c. pentru a evalua produsul.

„Essure” este o metoda permanenta de control al nașterii, sub forma de mici spirale metalice introduse in trompele uterine ale femeii. Odata implantate, ele ar trebui sa ramana in trompele uterine, unde creeaza o infecție cronica, ce provoaca țesut cicatricial in jurul lor, inchizand eficient trompele și facand-o pe femeie sterila.

Pana in aceasta saptamana (sfarsitul lunii iunie – n.tr.), posibilele efecte adverse ale „Essure” enumerate pe site-ul produsului includeau urmatoarele: „dureri ușoare pana la moderate și/sau crampe, sangerari vaginale si disconfort pelvian sau al spatelui pentru cateva zile. Unele femei pot avea greața și/sau varsaturi sau leșin. In cazuri rare, dispozitivul „Essure” poate fi expulzat din organism”.

Angela Desa-Lynch, administratorul grupului de Facebook intitulat „Essure Problems”, care protesteaza impotriva dispozitivului, a declarat pentru Catholic News Agency in februarie a.c. ca mii de femei din acest grup au experimentat aceste probleme la extrem.

„Orice scrie pe eticheta, se multiplica cu 200”, a declarat ea pentru CNA in februarie. S-au raportat cel puțin cinci decese ale femeilor și cinci decese ale fetușilor la femeile care au avut implantat dispozitivul „Essure”. Alte efecte secundare, cu care s-au confruntat femeile ce semneaza pe pagina de Facebook „Essure Problems”, includ: organe perforate, dispozitive care s-au oprit in colon, mutilari fetale din cauza otravirii cu nichel, dureri cronice, epuizare, crize de depresie și ganduri de sinucidere.

Grupul, care a crescut de la aproximativ 14.000 membre la peste 18.000 doar din februarie 2015, urmarește sa informeze și sa scuteasca femeile de obținerea implanturilor  „Essure”. Intr-o declarație pe site-ul lor, grupul a declarat ca se simte incurajat de anunțul FDA.

„Simțim ca FDA intr-adevar ne asculta și ia unele masuri in direcția corecta pentru a aborda complicațiile grave și problemele date de acest dispozitiv”, se arata in declarație. „Sa avem o agenție guvernamentala care acorda mare atenție unui grup de femei vatamate de un dispozitiv medical, și care sa faca aranjamente de revizuire a informațiilor, permițand vocilor noastre sa fie ascultate, inseamna foarte mult”.

„Ne propunem sa aducem cu noi cat multe dintre participantele la testele inițiale clinice, impreuna cu medicii care ne sprijina. Avem nevoie ca fiecare femeie vatamata de „Essure” sa ajunga la aceasta intalnire. Avem nevoie de priza la mass-media acolo. Toate sunt binevenite. Sa umplem sala și holurile. Sa ne vada fețele și lasam durerea sa serveasca acestui scop. Nici o femeie nu mai trebuie sa fie ranita de „Essure”.

Dispozitivul a fost fabricat pentru prima data de grupul „Conceptus” și a fost pre-aprobat de FDA, inainte de a fi scos pe piața in 2002. In iunie 2014, a fost cumparat de „Conceptus Bayer”, care a continuat sa produca și sa distribuie „Essure”.
Intr-o declarație recenta, Bayer susține: „Securitatea pacientelor este o prioritate de top a firmei Bayer. Avand in vedere ca a existat un mare interes fața de siguranța Essure in randul unor paciente, noi salutam acest dialog deschis cu furnizorii de servicii de sanatate, pacientele, cercetatorii, reprezentanți ai societaților profesionale și alți membri ai publicului pentru a revizui și a discuta datele disponibile cu privire la beneficiile și riscurile asociate cu „Essure”. Bayer este ferm angajat fața de femeile care au acces la opțiuni de control sigur și eficient al nașterii. Ca singura opțiune non-chirurgicala, aprobata de FDA pentru femeile care și-au completat familiile și doresc contracepție permanenta, „Essure” este sprijinit de mai mult de un deceniu de știința și experiența clinica a realitații”.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Anunțul FDA si promisiunea reuniunii din septembrie este un pas inainte pentru grupul „Essure Problems”, care a apelat la ajutorul avocatului de mediu Erin Brockovich […], implicat deja in cateva procese in curs pentru retragerea „Essure” de pe piața.

La sfarșitul declarației grupului, care se refera la colegele-membre drept „E-surori”, se spune: „Legate prin suferința, nu ne vom opri pana cand „Essure” nu va fi scos de pe piața”.

Sursa: National Catholic Register, 29 iunie 2015


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

5 COMENTARII

 1. Pentru crestini nu este acceptata nici o metoda de reglementare artificiala a nasterii. Toate aceste metode sunt impotriva Creatorului si a ritmului creat de El. Daca o familie este in dificultate si este nevoie sa evite o sarcina poate sa recurga la abstinenta in timpul perioadei nefertile a sotiei.
  Toate celelalte metode sunt cu potential abortiv si cu efecte secundare atat pe plan fizic dar mai ales spiritual.
  Din punctul meu de vedere acest articol este ambiguu si nu declara clar si ferm ca aceste metode nu sunt permise pentru familiile crestine. Sa vorbim despre efectele adverse si despre aceste femei pacatoase care folosesc dispozitive abortive mi se pare absurd. Si sa le mai si laudam ca se aduna ca sa fie retrase de pe piata dispozitivele pe care le-au folosit cu buna stiinta si cu consimtamant! Adica au stiut ca acestea sunt de fapt ca si steriletele- ucid embrionii……Cred ca trebuie subiectul tratat cu mai multa claritate si in niciun caz sa facem din aceste pacatoase exemple……

 2. De acord cu dvs., in mare parte. Insa, acest articol este unul tradus, dupa cum v-ati dat bine seama. De acord cu dvs, sa comentam putin macar aceste stiri si va multumim pentru punctul de vedere. Pe de alta parte, sa nu fim naivi, marea parte a celor care-si spun crestini in Romania accepta punctul de vedere al contraceptiei, hormonale si nu numai, cu amandoua mainile. Uitati-va cati copii au romanii: in general 1-2. Familiile numeroase le numeri pe degete. Asta se intampla azi, in jurul nostru. Aceste articole – ambigue sau nu – mai trag cate un semnal de alarma din cand in cand ca lumea sa fie pusa pe ganduri. Nu cred ca ne putem crampona de ideea ca vai, sunt niste pacatoase, sa nu le dam drept model. Toti suntem pacatosi, pana la urma, iar femeile care au utilizat acest tip de contraceptiv ireversibil sunt niste nefericite, care, in urma suferintei avute, cred ca s-au gandit mult la ceea ce au facut.

 3. Asa este, toti avem pacate dar gravitatea lor difera. Acesta fiind un site care promoveaza viata si familia traditionala trebuie sa fie clar in tot ceea ce promoveaza. Nu poti sa fii anti avort si sa lauzi aceste femei sau sa le dai ca si exemplu. Da, toti avem pacate si nadajduim in iertarea lor. Si asa trebuie sa ne rugam pentru noi si pentru aceste femei. Traducerea acestor materiale este benefica atata timp cat ajuta cititorii sa creasca in virtute si in intelegerea dogmelor crestine.
  In legatura cu numarul de copii/familie in Romania, aveti mare dreptate. Este din ce in ce mai evident ca familiile traiesc dupa regulile societatii moderne si il dau la o parte pe Dumnezeu din casa lor. Copilul nu mai este vazut ca un dar ci ca o povara. Mamele nu sunt deloc incurajate sa fie mame. Guvernele sunt interesate sa isi impuna politica si in sanul familiei si sa se ocupe inclusiv de educatia copiilor pe toate planurile. Poate nu ar strica un proiect de lege care sa incurajeze nasterile, care sa le ofere mamelor cu mai mult de 2, 3 copii salariu si asigurari sociale, pentru ca ele sa se poata dedica cresterii acestor copii.
  Toate cele bune.

 4. Departe de gandul de a le da drept model pe aceste femei, insa, repet, cred ca au avut de tras mari invataminte din propria lor greseala…

  Apropo, daca dati o cautare pe Google, veti vedea ce mult laudat este acest contraceptiv Essure pe mai multe site-uri romanesti. N-am vazut marturii, doar reclame. Dar nicaieri nu erau subliniate cine stie ce efecte adverse. Probabil nici nu sunt interesati sa scrie despre asta sau sa reactualizeze acele stiri.

  Statul trebuie sa dea legi care sa ajute familia, in general, nu neaparat mamele, strict, ca asa nu ne face decat niste dependenti de niste ajutoare, iar pe femei sa mai nasca un copil si sa mai primeasca 50 de euro. Sa fim seriosi, astfel de politici sunt complet falimentare atat pentru stat, cat si pentru familie. Familia cu copii ar putea fi sprijinita prin scutire de impozite si alte inlesniri, care, pe termn lung, ar duce la incurajarea familiilor sa aiba mai multi copii. Dar cine sa faca asemenea legi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here