SUA: Pronumele „el” și „ea” trebuie înlocuite cu „xe”, „zir” și „xyr”, cer oficiali de la Universitatea din Tennessee

Universitatea din Tennessee cere angajaților și studenților să nu mai folosească pronumele „el” și „ea” – ci să le înlocuiască cu „xe”, „zir” și „xyr”

Un proverb românesc spune că „pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești”. Agresivitatea lobby-ului homosexual/transgender, care în urmă cu doar 20 de ani folosea retorica umilă a lui „lăsați-ne și pe noi să trăim” a atins culmi uimitoare. La fel ca și în cazul lobby-ului avortist, modificarea limbajului este un punct esențial pe agenda „noii ordini sexuale”, întrucât nimic nu modelează și nu schimbă mai bine comportamentele sociale decât forțarea unor modificări semantice.

Am relatat cazuri deloc izolate (vezi spre exemplu „pinguinii purpurii” care au înlocuit băieții și fetele din câteva școli americane); iată acum că Universitatea din statul Tennessee le-a cerut angajaților și studenților să nu mai folosească pronumele „el” și „ea” – ci să se adreseze unii altora cu „xe”, „zir” și „xyr”!

Ideea i-a venit responsabilului cu „drepturile homosexualilor” din această instituție, Donna Braquet (un soi de „ofițer CI” din România dinainte de 1990) conform căruia noul limbaj, „neutru” din punct de vedere al „genului”, va face universitatea „incluzivă” și va ajuta oamenii să nu se mai simtă „marginalizați”.

Oficialul (sau oficiala? Greu de spus, după imaginea de mai jos) universității de stat cu 27.400 de studenți a trimis prin intermediul newsletter-ului o circulară în care le cere membrilor să folosească aceste noi părți de vorbire:2BBF6B9F00000578-0-New_regime-a-29_1440783924924Ulterior, și website-ul universității a publicat aceleași îndrumări ale „vice-rectorului pentru diversitate” (vice-Chancellor for Diversity) Braquet, care conduce de asemenea și Centrul Mândriei (Pride Center, oficiul local de propagandă homosexuală) este cea care a întocmit recomandările, însoțite de tabelul explicativ de mai sus.

Ea (pardon, „xe”) recomandă cadrelor didactice să nu strige prezența în sălile de curs, ci să salute fiecare student/ă întrebându-l/o cum se numește și care este pronumele preferat, ca să îi poată identifica pe cei care refuză „binaritatea de gen” bărbat-femeie.

În afara strategiei (imposibilă în română, din fericire) de a denumi chiar și indivizii cu pronumele de grup „they”, „them” și „their”, care în engleză au caracter neutru, Braquet mai sugerează alternative neutre pentru „el” și „ea”: „ze” sau „xe” și conjugări asociate acestora.

2BBECB9900000578-0-image-a-28_1440783848511Barquet a adăugat că dacă toată lumea va urma aceste instrucțiuni, campusul va deveni „mai incluziv”.

Nu a fost făcută publică nicio informație cu numărul studenților din campus care se declară transsexuali.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

După o serie de critici care au numit propunerea ridicolă și absurdă, universitatea a clarificat că nimeni nu va fi forțat să folosească acești termeni. Un purtător de cuvânt al universității a declarat că nu există „niciun mandat sau politică oficială pentru utilzarea acestui limbaj. Informația (…) a fost oferită ca o resursă pentru practicile inclusive ale campusului nostru. Eset adevărat că cei mai mulți oameni preferă pronumele ‘el’ și ‘ea’; nu dictăm noi modul în care să se vorbească.”

Într-un interviu oferit Fox News și menționat de același DailyMail.com, senatorul de Tennessee, Mae Beavers (Partidul Republican), a declarat: „E cel mai ridicol lucru pe care l-am auzit vreodată. Dacă trebuie să îi iei interviu unui student înainte să îi saluți, asta nu mai e acceptare – e absurditate.”

La fel de absurd, credem noi, este și faptul că avocații „diversității” urmăresc să impună… uniformitatea.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here