Australia: Premierul blochează un vot politic pentru „căsătoria” între persoane de același sex

Credincios promisiunilor făcute, premierul australian Tony Abbott a blocat un vot în coaliția de guvernare asupra „căsătoriei” între persoane de același sex. Abbott a promis că în cazul în care Partidul Liberal (care după doctrină este mai degrabă unul conservator) va câștiga alegerile din 2016, va organiza un referendum național pe această temă.

Refuzând un „vot de conștiință” (adică vot al liberalilor independent de poziția partidului) Abbott s-a asigurat de loialitatea parlamentarilor, sugerând chiar că cei care nu pot susține această poziție trebuie să părăsească partidul.

Proponenții așa-zisei „căsătorii gay” din Australia sunt furioși pe decizia premierului. Ei au avut întotdeauna mai mult succes în impunerea agendei lor prin intermediul instanțelor și parlamentelor decât pe calea plebiscitului. De fapt, Irlanda a fost prima și singura țară din lume care a acceptat redefinirea căsătoriei prin referendum național. Reamintim că în SUA s-au desfășurat 31 de referendumuri statale pentru căsătorie și toate 31 au fost câștigate de suporterii familiei „naturale”. Ceea ce nu a împiedicat Curtea Supremă să anuleze în totalitate, prin decizia sa din această vară, voința populară.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here