Materiale despre legătura dintre avort, hormoni steroizi și cancer mamar

1796

breast-cancer-1Asociatia Provita Media va propune spre lectura si difuzare 3 materiale despre legatura dintre cancerul mamar si avort, respectiv dintre cancerul mamar si hormonii steroizi, realizate de catre Institutul american de Prevenire a Cancerului Mamar (BCPI).

Materialele au fost realizate si se distribuie cu acordul Institutului pentru Prevenirea Cancerului Mamar (SUA)/Breast Cancer Prevention Institute, www.bcpinstitute.org.

Pliantul 1. AVORTUL ESTE SINGURUL SI CEL MAI USOR DE EVITAT FACTOR DE RISC AL CANCERULUI MAMAR

Din numarul de studii efectuate din 1957 incoace, 13 studii din 14 in SUA (si 27 din 33 de studii la nivel mondial15-33) arata cresterea bolii de cancer mamar in randul femeilor americane care au facut avort.

Singurul studiu pe femeile americane, care s-a bazat in intregime pe fisele medicale de avort (nu pe interviuri dupa avort) a relevat un risc crescut de 90% al cancerului mamar in randul femeilor care au ales avortul.

Se poate descarca in format PDF de aici.

Pliantul 2. Hormonii steroizi sunt periculosi atat pentru barbati, cat si pentru femei

Hormonii steroizi care imbunatatesc in mod periculos performanta sportivilor sunt medicamente hormonale steroide, ce dezvolta masa musculara. Unul dintre riscurile acestor hormoni este cancerul de ficat.

In mod similar, medicamentele hormonale steroide, utilizate de femei (sub forma de contraceptive hormonale orale), contribuie la cresterea tesutului sanilor. De asemenea, aceste medicamente hormonale conduc la cresterea riscului nu numai al
cancerului hepatic, ci si al cancerului de san si cervical. Aceste medicamente steroide puterni­ce sunt luate de milioane de tinere ado­lescente ca PILULE CONTRACEPTIVE.

Se poate descarca in format PDF de aici.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Pliantul 3. Riscurile cancerului mamar de origine reproductiva si maturarea lobulului mamar

Cea mai importanta persoana care poate proteja o femeie de cancer mamar este chiar COPILUL SĂU!

Cu mult timp inainte de nastere, semnalele chimice ale copilului declanseaza procesul de crestere si de maturare a sanului mamei, care fac posibila alaptarea. Doar prin ducerea sarcinii la termen si alaptare o femeie dobandeste cea mai mare protectie impotriva cancerului mamar.

Se poate descarca in format PDF de aici.

De asemenea, va oferim editia a IV-a a brosurii

RISCUL CANCERULUI MAMAR SI PREVENIREA LUI,

de dr. Angela Lanfranchi si dr. Joel Brind, de la acelasi institut BCPI. Aceasta brosura este scrisa cu scopul de a ajuta femeile sa inteleaga care sunt riscurile lor de a face cancer mamar si cum isi pot reduce acest risc.

Se poate descarca in format PDF de aici.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here