Marea Britanie: Parlamentul respinge legalizarea eutanasiei

1486
_85496477_protestors_dying
Imagine de la o manifestație în fața Parlamentului la momentul votării (foto BBC)

Printr-un vot dat la finalul săptămânii trecute în Camera Comunelor, Parlamentul britanic a respins cu o largă majoritate un proiect de lege care instituționaliza sinuciderea asistată în acestă țară, informează BBC.

330 de parlamentari au votat contra, în timp ce propunerea legislativă nu a întrunit decât 118 voturi.

Propunerea respinsă prevedea ca bolnavii în stadiu terminal să aibă posibilitatea să-și pună capăt vieții cu ajutorul unui medic.

Posibilitatea de a apela la sinuciderea asistată ar fi avut-o doar bolnavii cu mai puțin de 6 luni de trăit. Aceștia ar fi urmat să se sinucidă cu ajutorul unor compuși letali prescriși de căre medici. Fiecare cerere ar fi trebuit avizată de doi medici și un judecător.

Dr. Peter Saunders, directorul campaniei anti-eutanasie „Care Not Killing” (Îngrijire, nu ucidere) a salutat respingerea propunerii legislative, afirmând că legea existentă nu necesită modificare pentru că protejează bolnavii, bâtrânii, dizabilii sau pe cei afectați de depresie – victimele legislației eutanasiei din alte țări precum Belgia și Olanda.

Sarah Wootton, liderul organizației pro-eutanasie „Dignity in Dying”, s-a declarat scandalizat că legiuitorii se pronunță contra voinței majorității publicului, care susține o astfel de lege.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here