O candidată Republicană la președinția SUA „desființează” Planned Parenthood

1425

Săptămâna trecută, când am scris despre scandalul în care este implicată, de la începutul verii, rețeaua de clinici de avort Planned Parenthood, precizam că vom reveni cu opiniile candidaților republicani la funcția de președinte și șef al Guvernului american despre finanțarea de jumătate de miliard de dolari anual pe care statul o oferă, din banii americanilor, ca „răsplată” pentru cele câteva sute de mii de avorturi efectuate în clinicile PP.

Alegerile, vă reamintim, vor avea loc în noiembrie 2016 iar preliminariile campaniei electorale au început deja, mai exact cursa pentru nominalizarea candidaților celor 2 partide mari: Republican (cu o doctrină conservatoare social) și Democrat (echivalentul american al social-democraților europeni, cunoscuți pentru susținerea necondiționată a „dreptului la avort”).

Miercuri, la cea mai recentă dezbatere a candidaților Republicani, a fost pusă și întrebarea privind finanțarea Planned Parenthood. Majoritatea candidaților au avut răspunsuri bune și foarte clare. Vom reveni mai târziu cu Ted Cruz, care a vorbit excelent.

Opinia liderului de moment al cursei – cel puțin apreciind după simpatia în rândul electoratului de dreapta – Donald Trump, fusese exprimată încă din urmă cu 3 săptămâni. Trump a recunoscut într-un interviu că Planned Parenthood este „o fabrică de avorturi” (abortion mill) și a apreciat că finanțarea de la bugetul federal i-ar trebui acordată cel mult pentru serviciile care nu implică avort. Adică pentru aproape nimic, adăugăm noi, căci avorturile reprezintă 94% din totalul activității PP.

Revenind la dezbaterea de miercuri, o surpriză plăcută a fost Cara „Carly” Fiorina, fostă femeie de afaceri și mai nou sosită în politică. Se pare, cu destul succes: în prima sa competiție majoră, în 2010, a pierdut la limită alegerile pentru postul de senator în Congresul federal din partea unui stat ultraliberal, California.

Nimeni dintre politicienii bărbați din sală nu a răspuns atât de acid și visceral ca ea la întrebarea referitoare la Planned Parenthood și la legea de definanțare, aflată în Congres dar pe care președintele Obama a anunțat că o va anula prin veto-ul său:

„Oricine a văzut acestă înregistrare… Îi provoc pe Hillary Clinton, pe Barack Obama, să vadă aceste înregistrări. Să vadă un fetus complet format pe masă, cu inima bătând, cu picioarele zvâcnind, în timp ce cineva spune că trebuie să-l țină în viață ca să-i poată recolta creierul. Asta vorbește despe caracterul națiunii noastre, și dacă nu ne vom ridica și-l vom lăsa pe președintele Obama să se opună prin veto acestei legi, să ne fie rușine.”

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

 


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here