SUA: Primul pas către oprirea finanțării publice pentru Planned Parenthood

1341

Camera Reprezentanților – camera inferioară a parlamentului federal al SUA, Congresul, a adoptat vineri cu 241 de voturi pentru și 187 contra, un proiect de lege care întrerupe temporar finanțarea de la buget a rețelei de clinici de avorturi Planned Parenthood, scrie LifeSiteNews. Definanțarea ar avea efect cel puțin până la încheierea investigației efectuate de o comisie a Congresului pe tema vânzării de organe și părți de fetuși avortați.

Dacă ar intra în vigoare, legea “Defund Planned Parenthood Act of 2015” ar priva instituția de 235 milioane USD care ar urma să fie investiți în infrastructura sanitară.

Totuși, șansele ca proiectul să fie adoptat de Senat, unde Democrații președintelui Obama dețin majoritatea, sunt minime. Obama a anunțat că se va opune oricum prin veto în cazul în care legea ar fi totuși aprobată.

Obama este cel mai pro-avort președinte din istoria SUA. Pe vremea când era senator de Illinois, Obama a votat contra tuturor inițiativelor legislative ce vizau restricționarea avortului, inclusiv în cazul barbarei practici a avortului cu naștere parțială.

Votul de peste ocean este important și pentru Europa, unde inițiativa cetățenească „Unul dintre noi” își propune printre altele oprirea definitivă a scurgerii de fonduri de la Comsiai Europeană către furnizorii de avorturi, precum Planned Parenthood și Marie Stopes International.

După ce a colectat circa 2 milioane de semnături în 2013, inițiativa a fost refuzată de Comisia Europeană, iar responsabilii acesteia au dus cazul în fața Curții de Justiție a UE de la Luxemburg. Atât Planned Parenthood cât și Marie Stopes International au aplicat ca terțe părți în favoarea Comisiei, ceea ce nu este deloc suprinzător având în vedere că în joc sunt sume mari de bani colectate de la cetățenii europeni.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here