Canada: Paradoxul din „Ghidul medical în ajutorarea pentru moarte”

1634

Colegiul Medicilor din Quebec a publicat luna aceasta „Ghidul medical în ajutorarea pentru moarte”, destinat profesioniştilor din sănătate, care începând din luna decembrie vor putea să acorde „ajutor medical pentru moarte” bolnavilor în stadiu terminal sau care au o boală gravă şi incurabilă (amănunte aici).

Asociaţia Medicilor ce luptă Contra Eutanasiei a denunţat art. 7.2 din acest Ghid, care „le ordonă medicilor să ascundă cauza reală a morţii pe certificatul de deces […] pentru pacienţii care au apelat la ajutor medical pentru a muri”. Articolul 7.2 precizează că „medicul trebuie să înscrie, drept cauză imediată a morţii, boala sau afecţiunea incurabilă care a justificat ajutorul medical pentru moarte” întrucât menţionarea „ajutorului pentru moarte” pe certificat ar fi problematică „dacă li s-ar face cunoscută aparţinătorilor neinformaţi, deoarece dorinţa pacientului este ca această informaţie să rămână confidenţială”.

Pentru Asociaţie „o asemenea practică este lipsită de etică şi riscă să producă derapaje şi abuzuri inevitabile şi în plus să deformeze statisticile cauzelor de deces în Canada”. (după genethique.org)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here