Genetică: Oamenii de ştiinţă propun modificarea embrionului uman

1296

Cercetători din Marea Britanie, care doresc să lucreze la modificarea genetică a unor embrioni umani, au cerut aprobări în acest sens, informează IFL Science.

Cercetătorii de la Institutul Francis Crick din Londra au depus un dosar la Agenţia pentru Fertilizare Umană şi Embriologie (HEFA) pentru a obţine o licenţă de folosire a tehnicilor de „editare a genomului” embrionilor umani. Scopul cercetării este de a înţelege care sunt condiţiile în care genele embrionului uman se exprimă normal.

Cercetarea nu va avea aplicare clinică, dar vom înţelege mai bine cum se dezvoltă, în mod normal, un embrion uman. Informaţiile ar putea permite îmbunătăţirea dezvoltării embrionilor umani obţinuţi prin FIV (fertilizare in vitro).

Savanţii afirmă că embrionii vor fi folosiţi doar în cadrul cercetării, timp de două săpătămâni, şi, conform legii, ei nu vor putea fi implantaţi în uter. Deşi ei afirmă că astfel pot fi găsite noi tratamente pentru boli, alţi oameni de ştiinţă se tem că astfel se pot „proiecta copii”, care să aibă trăsăturile şi caracteristicile dorite de părinţi.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here